Kunderne kommer fra 2027 til at køre i et prisbelønnet tog. DSB og togproducenten Alstom har nemlig vundet den prestigefyldte ’Red Dot Award’ i kategorien ’Product Design’ med det kommende IC5-tog. Det vinder prisen for sit enkle og funktionelle design.

– Vi er utroligt stolte af at modtage denne anerkendelse for vores kommende IC5-tog, selv inden det er klar til at rulle ud på skinnerne. Fra starten af har vi haft fokus på at skabe en unik og behagelig kundeoplevelse med et tidløst udtryk. Prisen er et bevis på DSB’s fokus og tradition for at forene funktionalitet med æstetik. Det glæder vi os til, at vores kunder kan få glæde af, fortæller direktør Strategi og Togmateriel, Jürgen Müller.

– Vi er meget stolte af, at IC5-togene har modtaget Red Dot Award 2024 for ‘product design’. Vores mål var at skabe en ekstraordinær passageroplevelse, der kombinerer både æstetik og funktionalitet. Prisen fremhæver vores engagement i at levere en bæredygtig og tilfredsstillende rejseoplevelse, der sikrer, at enhver tur med vores tog er en fornøjelse, siger Jörg Nikutta, direktør for Alstom Danmark.

Når kunder træder ombord på de spritnye IC5-tog, kan de derfor se frem til en rejseoplevelse med høje standarder.

Indvendigt vil passagererne blive mødt af naturlige materialer i høj kvalitet samt rummelige og lyse passagerområder med komfortable sæder. Lyset indvendigt skaber en beroligende atmosfære med justerbare lysniveauer med afsæt i både hvilken zone, man er i, og årstiden.

Udvendigt imponerer toget med sit rene og funktionelle design samt den karakteristiske røde DSB-lakering. Det integrerede sorte bånd forbinder vinduerne og de lysegrå døre. Toget har en høj kørekomfort og bidrager til reduceret energiforbrug samt øget driftstabilitet.

IC5-togets design er resultatet af et tæt samarbejde mellem DSB og togproducenten Alstom samt det danske designbureau Johannes Torpe, der har været involveret i udbudsfasen.

Red Dot Design Award hylder internationalt produkt- og kommunikationsdesign samt designtankegange verden over. Prisen overrækkes den 24. juni 2024 i Essen, Tyskland.

IC5 bliver rygraden i fremtidens togtrafik i Danmark, og DSB har købt cirka 150 el-togsæt, som efter planen skal køre på skinnerne fra 2027. Indkøbet af de nye togsæt er den største investering i DSB’s historie, og den samlede investering beløber sig til over 20 milliarder kroner.

De nye IC5-tog er også en forudsætning for at få fuldt udbytte af de store infrastrukturprojekter på jernbanen med elektrificeringen og nye signaler. Dermed bliver IC5 en vigtig milepæl i omstillingen til en mere klimavenlig og bæredygtig kollektiv transport.