“Skomager, bliv ved din læst” er et gammelt udtryk, som Søren Sko dog ikke fulgte.

Søren, oprindelig døbt Svenninggaard, overtog heldigvis ikke faderens skomager-geschæft i Hammel. Iført listesko smuttede sønnen i stedet ud af bagdøren til butikken og påbegyndte en mesterlære uddannelse som korsanger for og hos Sanne Salomonsen.

Foto: Jan Adsbøll Pedersen

Makkeren gennem nu meget mere end 30 år, Palle Torp valgte efter en hel del op og nedture med bandet, Elevatordrengene at stige af på toppen og dannede efterfølgende i 1989 duoen Sko/Torp.

Siden da kan man vel med rette sige, at Palles Sko har passet som fod i hose og som hånd i handske. Små 500.000 solgte Sko/Torp albums taler jo ligesom for sig selv.

Fuldblods-band

Efter flere års turne-virksomhed i afdæmpet trio-form, er den stadig populære konstellation, Palle Torp, guitar og Søren Skov, sang nu på landevejen med et fuldblods-band og en håndfuld helt nye sange.

Med på denne art “Familiar Roads” har duoen medbragt nogle af landets fermeste musikere: Lars Daugaard på trommer, Søren Møller på keyboards, Thorbjörn Appehl på 5-strenget bas, samt ikke mindst Morten Woods på guitar og kor.

Med tydelig inspiration fra den melodiske, smukke amerikanske vestkyst sound i stil med Eagles begav det begavede bandet sig ud på en rejse til især start 90’erne.

Foto: Jan Adsbøll Pedersen

Palle Torp elegante guitarspil og Søren Skos varme stemme ramte i den grad lyden af signatur-sangen,”On A Long, Lonely Night”.
Det vil sige tilbagelænet, blødt rullende soft-rock af den fineste slags.

Den for længst udsolgte sal fik blandt andet lyslevende versioner af “Looser’s Game”, “Glorious Days”, Wheels” og “Young Girl’s Heart”.
Alle udødelige hits, serveret med en ungdommelig glød og nærvær, podet med en præcis perfektion af en anden verden.
Fra start til slut var numrene bundet sammen med små historier om sangenes oprindelse.

Foto: Jan Adsbøll Pedersen

Sublim lyd

Tøjhuset har som udgangspunkt mulighed for at lave en lækker lyd. Men denne fredag aften var nu noget helt særligt.
Stedets gode akustik gik ganske enkelt op i en højere enhed med en sublim lyd fra scenen.

Alle instrumenter og detaljer stod knivskarpe. Guitar-duellerne mellem Palle Torp og Morten Woods slog gnister. Sang-duetterne mellem den stadig ufattelig velsyngende Søren Sko og Morten Woods var så smukke, at stormen uden for pludselig løjede af for at lytte andægtigt!

De nye sange så som “Celebrate” og “In Your Eyes” lagde sig i øvrigt fint i slipstrømmen af radio-venlige, melodiske hits fra fortiden.

Foto: Jan Adsbøll Pedersen

Højdepunktet

Skal en enkel sang fremhæves fra denne skønne aften bør det være den rørende “Dolphin Girl” – Om Søren Sko’s nieces ulige kamp for at overleve et medfødt handicap.

Dels indeholdt det nummer alle de ingredienser som et rigtig godt Sko/Torp er defineret og rundt af. Det vil sige: Tilbagelænet tempo. Vidunderlig velspillet. Overordnet optimisme, gude-sprød guitar og en vital vokal i topform.

Dels er det jo i grunden historien om netop Sko/Torp. Trods alle tiders skiftende musikalske udtryk har duoen stædigt holdt fast i deres hjertesag: Den gode melodi og det mundrette omkvæd.

Koncerten var alt i alt basal balsam for sjælen og især nougat for øregangene.