OB levede ikke op til favoritværdigheden mod Middelfart. Efter en dramatisk straffesparkskonkurrence vandt lillebror fra Vestfyn 7-6.

Der var en fantastisk fodboldstemning i Middelfart, hvor 2.500 tilskuere fyldte det totalt udsolgte stadion tidligt tirsdag aften. De var mødt op for at overvære Middelfart Boldklubs 2. divisionshold tage imod OB’s mandskab fra NordicBet Ligaen i det, der populært kaldes “kampen om Fyn”. Denne kamp kunne også ses som en klassisk duel mellem lillebror og storebror, hvor Middelfart Boldklub håbede på at overraske mod det højere rangerede OB-hold.

OB-træner Søren Krogh tog ikke let på opgaven og viste det ved at stille med en stærk startopstilling. Han inkluderede målmand Viljar Myhra, som er kendt for sin pålidelighed i målet, Jacob Bonde, en vigtig midtbanespiller, og Luca Kjerrumgaard, der er OB’s topscorer i denne sæson. Denne opstilling indikerede klart, at OB ikke havde til hensigt at undervurdere Middelfart på nogen måde og var klar til at tage kampen seriøst fra første fløjt.

På den anden side stillede Middelfart-træner Kristoffer Johansen op med et velkendt mandskab, som nærmede sig holdets stærkeste opstilling. Blandt de udvalgte spillere var den tidligere OB-spiller og mangeårige Middelfart-profil Casper Radza, der vogtede målet. Anføreren Lasse Thomsen var naturligvis også med, kendt for sin lederskab og stabilitet. Midtbanen blev styrket af den hårdtarbejdende Robert Kakeeto, der er kendt for sin vedholdenhed og kampgejst. Med denne opstilling viste Middelfart, at de var klar til at give OB kamp til stregen.

Overraskende Middelfart-dominans

Kampen begyndte med en overraskende intensitet fra Middelfarts side, og det var ikke umiddelbart til at se, at OB var de klare forhåndsfavoritter. Middelfart lagde et betydeligt pres på gæsterne fra Odense, hvilket tvang OB til at forsvare sig intenst fra start. Efter blot 14 minutter skabte Middelfart en stor dobbeltchance, hvor de kom tæt på at bringe sig foran. Desværre for hjemmeholdet blev der dømt offside på returbolden, hvilket afværgede den potentielle scoring og gav OB en tiltrængt pause i det vedvarende pres.

Som første halvleg skred frem, ændrede kampbilledet sig ikke væsentligt. Middelfart fortsatte med at lægge pres på OB og skabte flere chancer. Efter 25 minutter forsøgte Jonas Villemoes fra Middelfart sig med et skud inde i OB’s felt, men forsøget blev effektivt blokeret af OB’s forsvar. Middelfart viste dog ingen tegn på at bremse deres angrebsiver og fortsatte med at udfordre OB’s defensiv gennem hele halvlegen.

Første halvleg forblev målløs, men kampens dynamik var tydelig. Middelfart dominerede spillet og havde klart teten mod favoritterne fra OB. Hjemmeholdet pressede kontinuerligt og skabte flere chancer, hvilket holdt OB på defensiven gennem hele halvlegen. Trods de mange forsøg lykkedes det ikke Middelfart at få bolden i nettet, men deres indsats viste tydeligt, at de ikke var kommet for at blive statister i “kampen om Fyn”.

Fra starten af anden halvleg kom OB på banen med en fornyet energi og et ændret udtryk, som man kunne forvente fra et hold af deres kaliber. Alligevel udeblev den store, åbne chance, som kunne have bragt dem foran. Middelfart-keeper Casper Radza blev testet sporadisk, men uden at blive sat på de helt store prøver. OB forsøgte at presse mere på, men Middelfarts forsvar stod stærkt og afviste flere forsøg fra gæsterne, hvilket holdt kampen spændende og intens.

Middelfart var stadig mest farlige

I stedet for et OB-mål var det Middelfart, der kom tæt på at score i to omgange efter 70 minutter. Først i en situation, der resulterede i et hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark headede Malthe Kristensen snævert forbi mål, hvilket fik publikum til at holde vejret i spænding. Middelfart fortsatte med at vise deres farlige potentiale og holdt OB under pres, hvilket understregede, at de stadig var i kontrol og på jagt efter et afgørende mål.

Med blot 12 minutter tilbage af kampen var Middelfart endnu en gang tæt på at bringe sig i front. Jonas Villemoes blev spillet fri i feltet og fik en stor chance for at score. Men med en imponerende refleksredning lykkedes det OB-målmand Viljar Myhra at afværge forsøget og holde OB inde i kampen. Denne redning var afgørende og forhindrede Middelfart i at tage en fortjent føring i kampens slutminutter.

Kampen gik i forlænget spilletid

Da der kun resterede tre minutter af den ordinære spilletid, fik OB kampens hidtil største chance. Den unge William Madsen blev spillet fri og fandt sig selv i en en-mod-en duel med Middelfart-keeper Casper Radza. I et afgørende øjeblik viste Radza sin klasse og vandt duellen ved at redde forsøget, hvilket sikrede, at Middelfart stadig havde en chance for at tage kampen i den ordinære tid.

Det var dog OB, der fortsatte med at presse på. To minutter inde i overtiden var OB’s Max Ejdum tæt på at blive helten med et flot langskudsforsøg. Bolden var på vej mod mål, men endnu en gang viste Middelfart-keeper Casper Radza sit værd og reddede skuddet. Denne imponerende redning sikrede, at kampen fortsat var målløs, og Radza cementerede sin status som en afgørende spiller for Middelfart i denne intense opgør.

Trods de mange chancer lykkedes det ingen af holdene at score i den ordinære spilletid. Derfor gik kampen videre til forlænget spilletid, hvor spændingen fortsatte med at være intens. Begge hold havde nu yderligere 30 minutter til at finde en afgørelse og sikre sig sejren i “kampen om Fyn”.

Forlænget spilletid uden mål

Den første halvleg af den forlængede spilletid forblev målløs, selvom begge hold havde deres chancer for at score. Særligt OB kom tæt på flere gange, men hver gang formåede de ikke at få bolden i nettet. Kampen fortsatte med at være lige så intens og spændende som tidligere, med begge hold kæmpende hårdt for at bryde dødvandet.

Midtvejs i anden halvleg af den forlængede spilletid var Middelfart tæt på at score. Thomas Viggers modtog bolden på kanten af feltet efter en præcis aflevering fra Lasse Thomsen. Viggers tog et hurtigt skud, men OB-målmand Viljar Myhra reagerede hurtigt og fik reddet forsøget, hvilket igen forhindrede Middelfart i at tage føringen. Denne redning holdt spændingen i live og sikrede, at stillingen fortsat var uafgjort. Mere skete der ikke i kampen, som dermed gik i straffesparkskonkurrence.

Middelfart leverede overraskelsen

Straffesparkskonkurrencen var fyldt med intens spænding fra start til slut. Begge hold satte sikkert de tre første spark ind. Derefter brændte Middelfarts Marcus Mlyninowski sit forsøg, hvilket gav OB en gylden mulighed for at afgøre kampen. Men Middelfart-keeper Casper Radza trådte endnu en gang i karakter og reddede OB’s sidste spark, hvilket forlængede konkurrencen.

Det endte med tre ekstra spark. OB kunne ikke stå for presset og endte med at tabe 7-6.Denne sejr sendte Middelfart videre i Oddset Pokalen og sikrede dem en bemærkelsesværdig triumf over storebror OB i “kampen om Fyn”.