I går gennemførte Sydøstjyllands Politi, Skattestyrelsen og Fødevarestyrelsen en koordineret inspektion af en kiosk i centrum af Vejle. Som følge af undersøgelsen blev kioskejeren anklaget for at overtræde Lægemiddelloven, og der kan komme yderligere sigtelser i sagen.

Efter flere tip fra borgere om, at en kiosk i Vejle solgte ulovlige nikotinprodukter, herunder e-væsker og ulovlige Puff-bars/Elf-bars, foretog Sydøstjyllands Politi i samarbejde med andre myndigheder en undersøgelse af kiosken og det tilhørende lager.

Resultatet af undersøgelsen bekræftede de tidligere tips fra borgerne. Ved inspektionen blev der fundet ulovlige cigaretpakker af mrk. Prince uden banderoler og uden afgiftsmærker, ulovlig vandpibetobak uden afgiftsmærker, ulovlige Elf-bars (E-cigaretter med frugtsmag, som ikke må sælges i Danmark), ulovlig e-væske til E-cigaretter samt snuspakker af forskellige mærker uden afgiftsmærker. Alle varer blev beslaglagt af Skattestyrelsen.

Kioskejeren blev sigtet og skal betale afgift af de beslaglagte varer. Derudover blev han også sigtet for overtrædelse af Lægemiddelloven, da han var i besiddelse af receptpligtig medicin uden recept.

Under undersøgelsen blev der ikke fundet nogen overtrædelser af fødevarelovgivningen.