Småbørnsforældre, fagfolk og interessede kan glæde sig til, når den tv-kendte psykolog, Sofie Münster, kommer til Fredericia den 21. september for at holde foredrag om de 0-5 årige med foredragstitlen: Den bedste start på livet.

Foredraget er målrettet småbørnsforældrene, når LECTURE den 21. september klokken 19.00 byder velkommen til det første foredrag i en serie på tre foredrag om børn og unge.

Intet har så afgørende betydning for børns udvikling og trivsel som den følelsesmæssige tilknytning til de voksne omkring dem. Det fastslår mere end 50 års forskning. Alligevel er denne viden aldrig blevet omsat til en konkret metode. I Den bedste start på livet introducerer Sofie Münster som den første i Danmark den tilknytningsbaserede opdragelse til forældre og tilknytningsbaseret pædagogik til fagfolk.

Riddergade 17 i Fredericia er lokationen, hvor publikum vil få mulighed for at høre et spændende foredrag, nyde snacks og en forfriskning. Foredragets tema er de 0-5 årige med titlen, “Den bedste start på livet”.

Münster vil introducere den tilknytningsbaserede opdragelse for forældre og professionelle. Hun vil præsentere mere end 50 års forskning, der understreger vigtigheden af den følelsesmæssige tilknytning mellem børn og de voksne omkring dem, og hvordan dette påvirker børns udvikling og trivsel.

Ved at dykke dybt ned i tilknytningsteorien, viser Sofie Münster forældre, hvordan en ægte, tæt relation til deres børn ikke bare er mulig, men også givende. Med en god blanding af humor og praktiske råd, demystificerer hun børns komplekse følelsesliv og viser, hvordan forældre kan forstå og imødekomme deres børns behov på en meningsfuld måde.

Münster betoner, at børn ikke skal skærmes fra deres store følelser, men skal lære at navigere i dem. Hun forklarer også, hvorfor klare grænser og rammer er altafgørende for en sund tilknytning. Målet er ikke at eliminere konflikter, men at håndtere dem på en måde, der mindsker deres intensitet og varighed, således at relationen mellem forælder og barn forbliver tryg og stærk.

I det hele taget gør Münster op med den fejlagtige opfattelse af, at konflikter nødvendigvis er tegn på dårlig opdragelse, og hjælper forældre med at se dem som naturlige og uundgåelige komponenter i en nærværende forældre-barn relation. Det ultimative mål er at lære børn at gøre det rigtige, uden at de føler sig forkerte i processen.

Billetter til foredraget kan bestilles her

Om Sofie Münster

Psykolog og bestsellerforfatter

Sofie Münster er specialiseret i arbejdet med børn, unge og familier. Hun er stifter af Nordic Parenting, der tilbyder forældre artikler og viden om opdragelse, kurser og en-til-en forløb for forældre i hendes psykologiske klinik i København. Derudover er hun fast psykolog på Go’ Morgen Danmark på TV 2.

Sofie er både uddannet cand.psych. og cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Derudover er hun efteruddannet i en række forskellige metoder inden for familieterapi, parterapi og individuel terapi. I 2018 blev hun udpeget som formand for Børne- og Socialministeriets opdragelsespanel. Sofie er selv mor til tre piger.

Sofies tilgang til børn bygger på 5 grundsten: (1) Det man kan selv, skal man selv – børn skal have lov til at udforske verden på egen hånd, for de vokser af selvstændighed og ansvar. (2) Børns indsats betyder mere end deres præstationer. (3) Børn er bedst sammen, og det er altid lige så vigtigt at være en god ven som en god elev. (4) Skammekroge og stuearrest er ikke vejen frem – vi behøver ikke at skælde ud eller straffe for at træde i karakter som voksne. (5) En lang barndom er en god barndom – den frie leg og fantasi skal dyrkes, så længe som muligt.

Sofies foredrag kan skræddersyes til at omhandle forskellige aldersgrupper og målgrupper, enten forældre eller fagfolk, ligeså vel som indholdet kan gøres mere generelt, så forskellige målgrupper kan slås sammen.