FC Fredericia sikrede sig søndag aften en plads i pokalsemifinalen. Det er anden gang i den fredericianske klubs historie. Dagen derpå har klubbens direktør, Stig Pedersen, skulle forstå realiteten.

Armene var ikke til at få ned for FC Fredericia, der vandt returkampen mod Lyngby med 1-0 og dermed vandt 4-2 samlet over det sjællandske Superliga-hold. Derfor var det også med smil på læben, at Stig Pedersen mødte ind på kontoret mandag morgen.

– Det var en af de gode dage. Det er en vanvittig bedrift, at vi kan spille os blandt de sidste fire i pokalturneringen. Vi skal lige synke det – det er virkelig stort at gå så langt for en klub som vores, når man ser hvor vi er til dagligt og måden det sker på. Det er ikke tilfældigt, siger Pedersen.

Da FC Fredericia 2017/18-sæsonen kom i semifinalen var turneringsformen en anden. Dengang blev både kvartfinalen og semifinalen spillet over ét opgør – det er ikke tilfældet mere, hvor der er returopgør i både kvartfinalen og semifinalen.

– Det er ikke gjort lettere for et hold som vores. Vi har ikke prøvet det med to kampe før. Det er klart, at når man kigger på de to kampe, var vi bedre end Lyngby i begge kampe. Kampen i går blev de ramt af en udvisning, inden vi nærmest kom i gang. Vi spillede noget af det bedste fodbold, og samtidig kunne de ikke presse os. Vi forsvarede os med bolden hele vejen igennem. Det er tilfredsstillende at slutte et flot flot år. Vi har vundet flere kampe end vi plejer. Det er på grænsen til, hvad man kan forvente af en klub som vores. Nu ser vi frem mod semifinalerne og spændende kampe i NordicBet Ligaen, hvor vi gerne vil med i oprykningsspillet, fortæller Stig Pedersen.

Det er dog ikke fordi den helt stor sidegevinst er kommet endnu rent pengemæssigt. Skal FC Fredericia ud at lave mange penge på pokalturneringen kræver det en plads i finalen.

– Der er ekstra indtægter, og det kommer også an på, hvor mange der køber billetter mod Silkeborg. Vi sætter dem til salg snart. Det er klart, at hvis der kommer mange mennesker, så er der en del penge i det fra kamp til kamp, men den store gevinst er Parken. Der er millioner på spil, hvis der er tæt på fuldt hus, siger Stig Pedersen og konstaterer:

– Pokalturneringen lever et stille liv indtil finalen rent økonomisk. Der havde været udsolgt mod FCK eller Brøndby, og det havde givet noget på bundlinjen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kigger man på FC Fredericia mulige modstandere i semifinalen var der FC Nordsjælland, AGF og netop Silkeborg. Af dem er Silkeborg det hold, der er placeret lavest i tabellen af dem. Derfor var det på papiret den bedste sportslige lodtrækning.

– Vi skal møde et hold, der lige har slået FCK ud. Det er ligegyldigt, hvem vi har mødt af de tre, så ville vi være underdogs. Vi har vist os godt frem, og nu er der lang tid til april, så der kan ske meget. Det knald eller fald, og en enkelt hændelse kan ændre det hele som mod Lyngby, siger Stig Pedersen.

Selvom der nu venter en stor oplevelse med en semifinaleplads, så vil FC Fredericia-direktøren mere nu, når muligheden byder sig.

– Nu har vi prøvet semifinalen, så nu vil vi i finalen. Så det er fint med Silkeborg. Vi ville gerne have haft hjemmebane i første kamp, men vi giver den et skud. Vi har ikke haft en let vej, slutter Stig Pedersen.