I en dramatisk udvikling i den igangværende Vuelta a España, viste den danske cykelrytter Jonas Vingegaard stjerneform ved at tage sejren på etapens 13. strækning. Etapen, der indeholdt den berygtede stigning Col du Tourmalet, blev skueplads for Vingegaards formidable præstation.

Vingegaard gjorde sit træk på Col du Tourmalet, etapens sidste og mest udfordrende stigning. Her skilte han sig ud fra en elitegruppe, der inkluderede Enric Mas, Juan Ayuso, Cian Uijtdebroeks samt holdkammeraterne Primoz Roglic og Sepp Kuss. Vingegaard satte gruppen under pres og rykkede fra dem med en uimodståelig acceleration.

På denne udfordrende etape faldt en anden favorit, Remco Evenepoel, fra. Belgieren kæmpede med formen og kom ind hele 27 minutter efter Vingegaard, hvilket potentielt har alvorlige konsekvenser for hans placering i den samlede stilling.

Med cirka otte kilometer tilbage af etapen lavede Vingegaard endnu et angreb, som endelig cementerede hans ledelse. Selvom en lille gruppe bestående af Juan Ayuso, Enric Mas og holdkammeraterne Primoz Roglic og Sepp Kuss forsøgte at følge med, var danskeren for stærk og slog hurtigt et hul.

I gruppen lige efter lykkedes det Kuss og Mas at lægge en smule afstand til de øvrige ryttere, men de blev snart indhentet. Frontløberen Vingegaard var imidlertid uopnåelig og krydsede målstregen som den ubestridte vinder af etapen.

Samlet stilling efter etapen

Den samlede stilling er som følger:

  1. Sepp Kuss: 46:42:54
  2. Primoz Roglic: +1:37
  3. Jonas Vingegaard: +1:44