Snart kan ledige borgere i Vejle Kommune betjene sig selv digitalt og gøre jobsøgningsprocessen og kontakten til Jobcenter Vejle lettere for sig selv. Det digitale univers gør det også lettere for virksomheder at finde kandidater til deres ledige jobs.

Borgernes forventninger til offentlige, digitale services er stigende. Brugervenlighed og tilgængelighed er nøgleord, der går igen i forventningerne. Jobcenter Vejle har søgt at imødekomme forventningerne gennem nogle nye, digitale værktøjer, som fra 21. marts er til rådighed for jobsøgende borgere og virksomheder, der skal rekruttere.

Hjælp til ansøgninger, cv og digital coaching

Gennem den digitale platform Candeno får både borgere og virksomheder et digitalt univers, der hjælper dem med at finde de rette match. Virksomhederne kan oprette jobopslag og søge blandt de ledige kandidater i portalen. De ledige kan få hjælp til at finpudse CV’et, skrive en overbevisende ansøgning eller forberede sig til en jobsamtale gennem små film.

– Borgerne har længe sukket efter mere brugervenlige og tilgængelige digitale services. Vi imødekommer disse forventninger ved at tilbyde en intuitiv platform, der ikke kun hjælper med jobsøgning, men også styrker borgerens digitale kompetencer, og samtidig er en 24/7-løsning, så borgeren kan gøre det på tidspunkter, hvor det passer ind, siger arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune Daniel Bomholt.

App til chat og booking af aftaler

Jobcenter Vejle lancerer også en app til smartphones, Forum, som gør det let for borgerne at planlægge aftaler med deres rådgiver efter eget valg og undgå besværet med telefonopkald inden for åbningstid eller personligt fremmøde.

Borgerne kan også chatte med jobcentermedarbejdere. Uanset om det er et hurtigt spørgsmål eller en presserende sag, kan borgerne sende og modtage beskeder uden besvær. Chatten er dog ikke bemandet ud over normal arbejdstid, men vil blive besvaret hurtigst muligt derefter

– App’en har særlig betydning for den gruppe borgere, der har svært ved direkte kontakt med jobcentret eller som blot foretrækker at benytte digitale services, siger Daniel Bomholt.