Højesteret skal beslutte, om retssagen mod Claus Hjort Frederiksen, tidligere forsvarsminister for Venstre, skal afholdes bag lukkede døre. Dette bliver bekræftet af Frederiksens advokat, René Offersen, til Berlingske.

Frederiksen står anklaget for lækage af statshemmeligheder, og til dato har både Københavns Byret og Østre Landsret afvist hans anmodning om, at sagen skal foregå med åbne døre. Til dette udtaler Frederiksen selv:

– Jeg er ked af mørklægning af min sag. Jeg ønsker fuld offentlighed. Jeg har ikke ytret noget, som jeg ikke kan stå offentligt ved.

Han udtrykker også sin glæde over, at Højesteret nu skal tage stilling til sagen.

Beslutningen om at lade Højesteret vurdere sagen betyder, at Procesbevillingsnævnet har givet grønt lys for dette skridt. Som det ser ud nu, er der planlagt 12 retsmøder i Københavns Byret for at behandle denne straffesag, med det første retsmøde sat til 7. november.

Udover spørgsmålet om dørlukning vil Højesteret også skulle afgøre andre aspekter af sagen. Claus Hjort Frederiksen har tidligere fået afslag fra både byretten og landsretten om, at et nævningeting bør deltage i vurderingen af hans sag.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/