Fredericia Håndboldklub hentede lørdag den fjerde sejr på stribe, da det blev til en af de helt store skalpe. Aalborg Håndbolds stjerner blev send retur til Limfjorden med et nederlag på 29-28.

Det var historisk, magisk og egentlig ikke til at forstå. 2.369 tilskuere var på plads i en propfyldt thansen ARENA, hvor der næsten ikke kunne klemmes flere tilskuere ind. Stemningen blev sat allerede inden, at tilskuerne havde gjort deres indtog i hallen.

Bjørnsen, det er den vej <-> var beskeden fra HK Ultras til den norske Aalborg-fløj, da han gik forbi fanklubben, som på et papskilt havde skrevet det og flashede til Kristian Bjørnsen ved Aalborg-spillernes ankomst i forhallen.

Nordmanden var ikke den eneste, der stod for skud. VM-flop, VM-flop, VM-flop blev der råbt efter den unge højre back Mads Hoxer, der godt nok vandt VM med Danm

ark i januar, men som endte med at blive taget ud af truppen, da han ikke præsterede. Det var ikke gået HK Ultras’ næse forbi.

adp-as.dk

Aalborg var til kampen svækket af at være uden Buster Juul og Mikkel Hansen, som man på forhånd var klar over, men ikke nok med det var også Jesper Nielsen ude med en skade, og Felix Claar var blevet hjemme i det nordjyske, da han var syg. FHK var heller ikke uden afbud. Der gik et gisp igennem Fredericia, da holdkortet blev annonceret uden Anders Kragh Martinusen, og kort tid inde i kampen gik også Nikolaj A. Nielsen i stykker, da han fik en fiberspængning i skulderen.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

– Det var ikke nemt, da Nielsen blev skadet og Martinusen var skadet, men jeg synes, at holdet viste en fantastisk karakter og kom igennem det mod et europæisk tophold, sagde Gudmundur Gudmundsson efter kampen.

I den seneste tid har Reinier Taboada og James Junior Scott været de foretrukkende højrehænder i den fredericianske bagkæde. De har været brandvarme begge to, og det fortsatte mod Aalborg. Særligt franske Scott var ustoppelig. Han scorede sit fjerde mål til stillingen 7-4 midtvejs i første halvleg, og det gjorde, at der blev lugtet blod af FHK.

Foto: AVISEN

I miderforsvaret stod Einar Olafsson og Lasse Balstad solidt plantet, og når der var brug for det tog Thorsten Fries også fra. Det skete blandt andet efter 25 minutter, da Fries på et straffekast pillede Aron Palmarsson og sendte thansen ARENA i ekstase. Ekstase var der også fem minutter senere, da FHK gik til pause foran 16-13 efter, at Scott havde lavet halvdelen af målene.

Den franske FHK-spiller var her, der og alle vegne. Han kunne nærmest gå på vandet, og kan med de mange mål sammenlignes med Micke Næsby, der i en kamp mod Skjern for mange år tilbage lavede 18 mål. Helt så mange nåede Scott ikke op på, da det blev til 13 mål på 19 forsøg.

– Det var meget godt. Jeg elsker at spille her, og jeg nyder at spille svære kampe som mod Aalborg, sagde den ydmyge franskmand efter kampen.

Scott var ikke meget for at tale om den præstation, som han selv leverede. Til gengæld mener han, at VM-pausen har bekommet ham godt.

– I januar har vi fået trænet rigtig godt, og jeg har fået bedre relationer med de andre spillere, sagde Junior Scott.

Foto: AVISEN

Bedst som man forventede, at Aalborg ville komme som skudt ud af en kanon i anden halvlegs indledning skete det ikke. I stedet kanonerede James Junior Scott det 11. mål ind efter 35 minutter, da han scorede til 20-15.

Gudmundur Gudmundsson kunne efterfølgende se FHK gå lidt i stå. På kort tid tog han to timeouts, og det betød blandt andet, at Nicolaj Nørager kom på banen for første gang efter 40 minutter. Kort tid efter blev der kommanderet syv mod seks, og der blev Kristian Stoklund også sat ind, men i den periode begyndte FHK at brænde en del nærskud på Simon Gade.

Tilbage på banen kom Junior Scott, og samtidig fik rutinerede Mads Christiansen bidraget med mål. Alligevel lykkedes det Aalborg at komme tættere og tættere på. Nordjyderne fik udlignet til 24-24, og der skete der en ændring, som blev kampafgørende.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Emil Tellerup var for første gang med på holdkortet efter den lange skadespause. Det fejrede den karismatiske keeper med at redde de fire første Aalborg-skud og sendte thansen ARENA ud i vild jubel. Taget var ved at lette, da stillingen var 28-24 med seks minutter tilbage af opgøret.

Aalborg-træner Stefan Madsen forlangte timeout og gik i syv mod seks. Det bekom Aalborg vel, da Mads Hoxer scorede tre mål i træk. Reinier Taboada fik sat bolden i kassen til 29-27, og fik givet FHK et pusterum, men Mads Hoxer ville det anderledes og scorede til 29-28.

Foto: AVISEN

Til sidst kørte FHK et langt angreb. Armen kom i vejret, og Kasper Young blev tvunget til en afslutning midt for mål, og det skud blev reddet af Simon Gade med 23 sekunder igen. thansen ARENA rejste sig op og lagde et massivt tryk på Aalborg-spillerne, der lagde en sidste plan i en timeout. Planen lykkedes ikke, da Aron Palmarsson med et par sekunder igen skød langt ved siden af mål.

Jublen brød efterfølgende løs. Der blev dannet en klynge omkring Emil Tellerup, der til sidst kom ind og blev kampafgørende i den historiske FHK-sejr mod Aalborg, som fredericianerne besejrede for første gang siden 16. februar 2003. 

Sejren betyder, at FHK fortsat er på syvendepladsen i ligaen, men nu er á point mod Skanderborg-Aarhus, der har spillet en kamp færre. Næste gang fredericianerne skal i aktion er den 16. marts på udebane mod TTH Holstebro.