Til august får Fredericia Kommunes ca. 4500 ansatte ny øverste chef.

På baggrund af indstillingen fra et enigt ansættelsesudvalg, har byrådet – blandt et stærkt felt af 12 kandidater, hvor langt de fleste har direktør- og kommunaldirektørerfaring – godkendt ansættelsen af den 45-årige Thomas Jaap som Fredericia Kommunes nye kommunaldirektør.

Han kommer fra Varde Kommune, hvor han siden 2016 har været direktør for Plan, Kultur og Teknik. Her har han blandt andet stået bag etableringen af kommunens nye vækst- og udviklingsstrategi, ligesom han har været med til at etablere museerne Tirpitz og Flugt.

– Thomas Jaap har en meget stor erfaring som direktør med en bred portefølje af opgaver og projekter, og derfor besidder han et indgående kendskab til en offentlig forvaltning og ledelse, som er afgørende vigtig i jobbet som kommunaldirektør. Og så har han en lang erfaring med at komme fra vision til konkret handling med et tydeligt fokus på værdiskabelsen for borgerne. Derfor kan borgere, erhvervsliv og kommunens ca. 4500 ansatte se frem til at få en kommunaldirektør, der kan og vil sætte tydelig retning med udgangspunkt i Vision 2033. Med Thomas Jaap får vi en kommunaldirektør, der med udgangspunkt i det brede samarbejde kan og vil udvikle fremtidens Fredericia i samarbejde med byrådet, siger Steen Wrist, der er borgmester i Fredericia Kommune.

– Der er ingen tvivl om, at jeg ser et kæmpe potentiale i Fredericia Kommune. Både med den geografiske placering og kommunens erhvervsliv. Men der er også et stort potentiale i den vilje, som Fredericia Kommune har til både forandring og udvikling. Man har sat barren højt med Vision 2033, og med visionen som fundament ser jeg frem til i samarbejde med borgerne og erhvervslivet at skabe endnu bedre forudsætninger for udvikling og vækst i Fredericia Kommune, siger Thomas Jaap.

Thomas Jaap har inden sin tid som direktør for Plan, Kultur og Teknik i Varde Kommune arbejdet i Sønderborg Kommune, Odense Kommune og hos COWI. Han er uddannet bygningsingeniør, har en HD i organisation og Ledelse, en uddannelse i By-strategisk Ledelse og en Executive Master.

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

Thomas Jaap bor i Kolding med sin kone og to børn.