Socialdemokratiet i Fredericia inviterer til foredrag med Halime Oguz, der fortæller om rejsen fra Vollsmose til Folketinget. Den prisvindende forfatter, politiker og feminist Halime Oguz kommer til 3F’s lokaler på Venusvej i Fredericia den 6. november 2023.

– Hun vil dele sin inspirerende rejse fra opvæksten i Vollsmose til en fremtrædende position i dansk politik. Halime er ikke kun kendt for sin politiske karriere, men også for sin bog “Enepige”, hvor hun giver en dybdegående fortælling om sit liv som datter, søster, hustru, mor, politiker og forfatter, fortæller Gitte Vetter fra Socialdemokratiet i Fredericia.

Halime kom til Danmark i starten af 1970’erne og det er netop her, hendes bemærkelsesværdige fortælling starter. Ved modtagelsen af Ebba Strange-prisen, som SF uddeler, udtrykte Halime: ”Det værste er tavsheden… Det er fraværet af anerkendelse. Derfor er jeg glad for at modtage den her pris, fordi alle mennesker har brug for anerkendelse og for at blive set.”

Om Halime Oguz:

Halime, født i Tyrkiet i 1970, begyndte sin danske rejse som 6-årig i Odense’s Vollsmose. Hun overkom sociale udfordringer og familiens forventninger for at forfølge sin uddannelse og karriere. Efter en start som tolk og integrationsvejleder, blev Halime en markant figur i dansk politik, særligt som folketingsmedlem for SF fra 2019 til 2022.

Medlemsperiode

Folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Københavns Storkreds, 5. juni 2019 – 1. november 2022.
Kandidat for Socialistisk Folkeparti i Nørrebrokredsen fra 2015.

Parlamentarisk karriere

Ordfører for international udvikling EU, indfødsret og hjemløse, 2019-2020.

Uddannelse

Cand.mag. i mellemøststudier, Syddansk Universitet, 2006-2012.
Ba i litteraturvidenskab, Syddansk Universitet, 2000-2006.

Beskæftigelse

Klummeskribent, Berlingske Tidende fra 2016.
Integrationsvejleder, Københavns Kommune, 2013-2018.
Tolk, Odense Kommune, 2010-2012.
Tolk, diverse steder på Fyn, 2003-2012.

– Jeg glæder mig til en god aften, hvor vi giver alle mulighed for at høre den spændende historie om, hvordan Halime er kommet frem i politik, og de kampe, hun har kæmpet. Jeg håber at se mange, slår Gitte Vetter fast.

Praktisk information

Dato: mandag, 6. november 2023 klokken 19.00

Sted: 3Fs lokaler, Venusvej, Fredericia

Arrangør: Socialdemokratiet i Fredericia

Deltagelse: Gratis, alle er inviteret. Vi ser frem til en aften med inspirerende fortællinger og indblik i Halime Oguz’s bemærkelsesværdige livsrejse. Alle er hjerteligt velkomne, slår Gitte Vetter, der står for arrangementet.