På toårsdagen for konflikten i Ukraine understregede den danske forsvarsminister, Troels Lund Poulsen fra Venstre, vigtigheden af at revidere nationens forsvarsbudget og strategi.

I en udtalelse foran den russiske ambassade i København, hvor ministeren deltog i en ceremoni for at vise solidaritet med Ukraine, blev det klart, at Danmark ser en nødvendighed i at tilpasse sine forsvarsudgifter til de skiftende geopolitiske realiteter.

Poulsens ord falder på et tidspunkt, hvor international solidaritet med Ukraine er stærkere end nogensinde, og mange lande revurderer deres forsvarsbudgetter og -strategier for at imødegå de aktuelle og fremtidige sikkerhedsudfordringer. Danmarks beslutning om at genforhandle forsvarsforliget er et tydeligt tegn på landets engagement i at støtte Ukraine samt en anerkendelse af, at den nuværende globale situation kræver øgede investeringer i national og international sikkerhed.

– Vi kommer ikke uden om at skulle genåbne det forsvarsforlig, vi vedtog for otte-ni måneder siden, siger Poulsen til TV 2.