I 2021 blev coronapas kåret som årets ord. Men fra den 30. juni lukker og slukker coronapasset for denne gang og skal dermed ikke længere være en del af danskernes hverdag. Du kan dog stadig få en oversigt over dine vaccinationer på sundhed.dk og i MinSundhed-appen.

De sidste to år har du haft mulighed for at finde dit coronapas på sundhed.dk eller i appen Coronapas – men fra den 30. juni er det slut for denne gang.

Det skyldes, at EU-forordningen om digitale covid-19 certifikater udløber, og der derfor ikke længere er lovhjemmel til coronapas-løsningen.

Fremover, hvis du har brug for en oversigt over dine egne og dine børns vaccinationer, kan du i stedet logge på sundhed.dk og finde dem under ”Vaccinationer”. Derudover vil du hen over sommeren have mulighed for at se dine egne covid-19 vaccinationer i MinSundhed-appen.

En del af vores hverdag
Coronapasset blev i første omgang lanceret i foråret 2021 i forbindelse med genåbningen af samfundet og blev hurtigt en del af alle danskeres hverdag. Derfor var det nok også naturligt, at ordet coronapas blev kåret som årets ord i 2021 af Dansk Sprognævn.

At danskerne har været flittige til at benytte coronapasset, er der vist ingen tvivl om:

  • Fra juni 2021 til og med 2022 blev der på sundhed.dk downloadet 16 mio. coronapas  
  • Fra oktober 2021 til og med 2022 blev der fremvist coronapas på MinSundhed-appen 31,6 mio. gange