I et opslag på Facebook mandag aften meddeler Venstres formand, forsvarsminister og vicestatsminister, Jakob Ellemann-Jensen, at han har besluttet at tage sygeorlov på ubestemt tid. Det sker efter, at han fik et ildebefindende i sidste uge.

– I sidste uge fik jeg et ildebefindende, som gjorde, at jeg røg en tur på Rigshospitalet, hvor jeg blev undersøgt. Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Ellemann-Jensen under valgkampen i 2022, på besøg i Fredericia. På foto fra venstre: Tobias Jørgensen (V), Stephanie Lose (V) og Jakob Ellemann-Jensen. Foto: AVISEN

– Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden. Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til. Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar, uddyber han.

Imens Ellemann-Jensen er på orlov, er det Troels Lund Poulsen, der bliver fungerende forsvarsminister, og Venstres næstformand, Stephanie Lose, der også er regionrådsformand i Region Syddanmark, der overtager ledelsen af Venstre.