Efter 13 konkurrencedage er European Games slut. Med 17 medaljer blev den tredje udgave af legene den klart mest succesfulde af slagsen for Danmark.

Med guld til bokseren Nikolai Terteryan og badmintonspillerne Viktor Axelsen sluttede den tredje udgave af European Games. Facit blev, at de danske atleter i løbet af de 13 konkurrencedage hentede hele 17 medaljer – heraf syv af guld.

Det er fem medaljer flere end den nu tidligere rekord fra legene i Baku i 2015 og hele 10 flere medaljer end ved legene for fire år siden i Minsk.

– Vi kom ikke hertil med en decideret medaljemålsætning, men jeg må alligevel sige, at 17 medaljer er noget mere, end jeg havde regnet med. Atleterne har gjort det fremragende og repræsenteret Danmark på flotteste vis, siger DIF’s chef de mission for European Games, Søren Simonsen.

– Det har samtidig været en fornøjelse af se, hvordan atleterne på tværs af idrætterne har bakket hinanden op og glædet sig på vegne af hinanden.

På sidstedagen var Danmark i tre finaler. Både Terteryan, der bærer den danske fane ved afslutningsceremonien, og Axelsen gik helt til tops, mens en anden badmintonspiller, Mia Blichfeldt fik sølv efter et nederlag i finalen til den stærke spanske spiller Carolina Marin.

– Der var rigtig mange højdepunkter. At opleve en dansk OL-kvalifikation i boksning for første gang i 12 år var noget særligt. Ligesom det var stort at opleve Emma Aastrand Jørgensen i kajakken blive den mest vindende atlet ud af de over 4.000 atleter ved European Games. Det har været nogle fantastiske præstationer både fra etablerede olympiske idrætsgrene og fra nogle af de nye idrætsgrene, som har olympiske ambitioner, siger Søren Simonsen.

Fakta om Danmarks 17 medaljer

Viktor Axelsen (badminton herresingle)
Mia Blichfeldt (badminton damesingle)
Nikolai Terteryan (boksning -71 kg)

7 guld

Beachhåndbold (kvinder)
Emma Aastrand Jørgensen x 2 (kajak K1 200, K2 500)
Edin Hrnic (taekwondo -80 kg)
Anders Skaarup/Kim Astrup (badminton herredouble)
Viktor Axelsen (badminton herresingle)

5 sølv

Mathias Fullerton/Tanja Gellenthien (bueskydning compound mixed team)
Emma Aastrand Jørgensen/Frederikke Hauge Matthiesen (kajak K2 500)
Emma Aastrand Jørgensen/Magnus Sibbertsen (kajak K2 200 mixed)
Jonas Winterberg-Poulsen (fægtning fleuret)
Mia Blichfeldt (badminton damesingle)

5 bronze

Beachhåndbold (herrer)
Sara Milters/Katrine Jensen/Bolette Iversen/Frederikke Hauge Matthiesen (kajak K4 500)
Alexandra Bøje/Mathias Christiansen (badminton mixed double)
Otto Herlev Jørgensen (taekwondo -68 kg)
Nanna Lind Kristiansen (teqball single)