Flyrejser til og fra Italien har været udsat for store forstyrrelser grundet en otte timers flystrejke i Italien. Strejken, som blev iværksat af lufthavnspersonalet fra kl. 10 til 18, har resulteret i omkring 1000 aflyste flyvninger. Dette påvirker omkring 250.000 rejsende, ifølge rapporter fra nyhedsbureauet AFP og det italienske medie ANSA. Disse omfattende forstyrrelser har også påvirket dansk flytrafik.

Ni flyvninger til og fra Italien er blevet aflyst i Københavns Lufthavn på grund af strejken. På trods af disse aflysninger blev størstedelen af de planlagte 30 afgange og ankomster til og fra Italien lørdag gennemført. I Billund Lufthavn har strejken også haft indvirkning med aflysning af en afgang til Bologna kl. 17:55 samt en ankomst fra samme destination.

Denne otte timers strejke har forårsaget betydelige udfordringer for både lufthavne og rejsende på tværs af Europa. Det er en skarp påmindelse om den afgørende rolle, lufthavnspersonale spiller i den globale transportinfrastruktur.