Claus Kring har været udsendt tre gange til Balkan og har som følge deraf fået konstateret PTSD. Siden 2015 har han hjulpet krigsveteraner, men nu føler han, at der drives forfølgelse af ham af to ekskærester, Lena Lindhardt Petzing og Lillian Dannels, samt en anonym person, som ifølge Claus Kring kan have påvirket de to eks-kærester.

Claus Kring har stiftet Veteranernes Levevilkår, da han gerne vil hjælpe alle veteraner, som han kan. Det er ikke alle, der vil gå til det offentlige system, og det er ikke alle, der bliver opdaget af det offentlige system. Der kommer Claus ind i billedet og vil gerne hjælpe folk igennem det, som han selv har været igennem.

Selv har Claus været helt ude i tovene, og han er tydeligt berørt over at fortælle om det, der er et tabu at tale om for mange. Udsendelserne til Balkan har sat tydelige spor på Claus, som under samtalen med AVISEN flere gange må stoppe op med at tale, da han mangler ord for at udtrykke sig og bliver ramt af de stresssymptomer, som PTSD giver.

Claus kom så langt ud i tovene efter den tredje gang, han var udsendt, at han endte med at tage ud i skoven at bo og var tæt på at tage livet af sig selv, men han endte med at blive reddet af Lars Hougaard, der var socialrådgiver i Varde Kommune.

– Havde det ikke været for ham, havde jeg ikke været her den dag i dag, siger Claus.

Han sidder under samtalen med AVISEN sammen med Ulla Egeskov, som han har lært at kende. Ulla har siden årsskiftet siddet som kasserer i Veteranernes Levevilkår, hvor hun skal være med til at holde styr på praktiske ting, som hun har erfaring med qua hendes baggrund som selvstændig erhvervsdrivende gennem mere end 20 år.

Claus endte med at få tilkendt førtidspension, og for de penge købte han i 2015 et sommerhus i Jegum Ferieland. Pengene, som Claus købte sommerhuset for, var fra de penge, som han blev tildelt i førtidspension. Siden købet har Claus haft to kærester, på to forskellige tidspunkter, og de er skyld i, at Claus den dag i dag ikke har det særligt godt, igen. Ligesom det var tilfældet, da Lars Hougaard endte med at redde Claus.

Da Claus Kring lavede Facebook-gruppen Veteranernes Levevilkår, var det hverken en registreret forening, havde ikke CVR-nummer, var registreret til at måtte samle penge ind eller noget som helst. Det er det hele sagens kerne drejer sig om med Claus’ ekskærester. De har anmeldt Claus til mange forskellige enheder, blandt andet SKAT, politiet og Civilstyrelsen. Det er siden dukket op i en lang række artikler i JydskeVestkysten, hvor Claus har fået den ene beskyldning efter den anden. Blandt andet denne, hvor de bekræfter, at de har anmeldt foreningen Veteraneres Levevilkår.

– Jeg anerkender, at der ikke var en indsamlingstilladelse, men det andet, som de påstår er forfølgelse af mig som person, siger Claus og fortæller, at der er påstande om, at han selv tager midler, som Veteranernes Levevilkår har samlet ind.

Men hvorfor havde Claus ikke styr på, at man skulle have en indsamlingstilladelse?

– Sådan noget har jeg slet ikke styr på. Jeg har ikke gjort det af ond vilje. Jeg vil bare hjælpe andre, fastslår Claus.

Anonym ledte måske eks-kæresterne på vej

Mens Veteranernes Levevilkår har eksisteret, har han haft de to nævnte kærester. De har ifølge Claus Kring og Ulla Egeskov begge været vidende om Claus’ foretagende, men på intet tidspunkt har de gjort opmærksom på, at det er ulovligt det, som han har foretaget sig. I stedet har de nu slået sig sammen og allieret sig med yderligere en person og anmeldt Claus. Men spørgsmålet er, hvorfor de ikke sagde noget allerede dengang?

– Jeg vil tro, at den anonyme har gjort dem opmærksom på nogle ting. Hverken Lena og Lillian har sagt noget, da jeg var sammen med dem, siger Claus og oplyser, at den ene af de to ekskærester blev droppet, da hun begav sig i et miljø, der ikke var foreneligt med at være krigsveteran, og den anden ekskæreste også havde en række ting, der gjorde, at det ikke gik.

Efter den sidste kæreste og Claus gik fra hinanden, har de to ekskærester talt sammen, og nu allieret sig med en anonym person. De tre personer har efterfølgende kommet med en række anmeldelser af Claus Kring. Alt lige fra den manglende indsamlingstilladelse til at komme med påstande om, at Claus har taget penge fra en bøtte.

– Jeg har slet ikke nogen bøtte, som de påstår, så det passer ikke. Det meste af det, som de påstår, er rent opspind. Det eneste, der passer, er det med indsamlingstilladelserne, som vi endte med at få styr på, da vi blev gjort opmærksomme på det. Jeg synes, at det er ren forfølgelse af mig som person, siger Claus Kring.

Beskyldninger uden hold

En af de ting, som Veteranernes Levevilkår og Claus Kring er blevet beskyldt for, er, at de ikke har styr på deres regnskab. Det undrer Claus sig dog over.

– Vi har tilknyttet et revisionsfirma, så det giver ikke så meget mening. Vi har valgt at have rene linjer ved at bruge dem. Vi har ikke prøvet at skjule noget som helst, og så snart vi er blevet gjort opmærksomme på noget, så har vi handlet på det, men de påstande, som Lena, Lillian og den anonyme er kommet med, har ikke nogen gang på jorden, siger Claus Kring.

I efteråret 2023 kom der en ny beskyldning mod Claus Kring. Veteranernes Levevilkår var blevet tilbudt at stå i forhallen til Fredericia Håndboldklubs kamp mod Ribe-Esbjerg den 22. september. I forbindelse med den kamp var der en landsdækkende kampagne, som Danmarks Idrætsforbund stod bag i forbindelse med konceptet Veteran Match, hvor veteraner hyldes. 

– Beskyldningerne gik på, at vi fik alle pengene fra det, og det gjorde vi ikke. Ulla blev kontaktet af Fredericia Håndboldklub, da de vidste, at Ulla har med veteraner at gøre. De spurgte, om vi ville satte en stand op, og det gjorde vi med vores merchandise, og det var det eneste vi gjorde, slutter Claus Kring.