Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen, har netop annonceret, at han er blevet udnævnt til formand for KL’s Miljø- og Klimaudvalg.

På sin LinkedIn profil deler han sin glæde og stolthed over at skulle stå i spidsen for arbejdet med at styrke kommunernes indsats inden for klima og miljø.

Johannes Lundsfryd Jensen, som har været medlem af udvalget i syv år, beskriver det som en opgave, der betyder noget særligt for ham.

– Jeg har altid holdt af naturen, skriver han og fortæller om barndomsminder, hvor han med sin mor lyttede til nattergalesang i de tidlige morgentimer og fiskede med sin far i Lillebælt.

Han forklarer også i opslaget, hvordan den kærlighed til naturen gør det ekstra betydningsfuldt for ham at påtage sig formandskabet i udvalget, som repræsenterer landets 98 kommuner.

Den nye formand fremhæver vigtigheden af at finde løsninger på klimaforandringerne.

– Jeg kan ikke finde nogen opgave, som er vigtigere for min generation af politikere end at finde svar på at afbøde klimaforandringerne, skabe mere plads til naturen og omstille til cirkulær økonomi, skriver Lundsfryd Jensen videre i sit opslag.

Han afslutter opslaget med at takke sin forgænger, Birgit Stenbak Hansen, for hendes arbejde som formand og bemærker, at det bliver en stor opgave at fylde de sko, hun har efterladt.

Med formandsposten i KL’s Miljø- og Klimaudvalg får Johannes Lundsfryd Jensen nu en central rolle i at koordinere og fremme miljø- og klimaindsatser på tværs af landets kommuner.

Vi afventer nu svar fra KL og borgmesteren for at høre nærmere om den nye rolle, hvilke konkrete planer han har for sit arbejde som formand, og hvad han ser som de største udfordringer og muligheder for kommunernes grønne arbejde fremover.

Her kan du læse borgmesterens opslag på LinkedIn: link til opslaget.