I juli måned steg antallet af ledige i Danmark med 400 personer, hvilket bringer det samlede antal fuldtidsledige op på 87.100. Selvom der er en stigning i ledigheden, forbliver ledighedsprocenten uændret på 2,9 procent, hvilket fortsat er et lavt niveau i en historisk kontekst.

Dette viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

På trods af stigningen i ledigheden vurderes situationen ikke at være alarmerende. Arbejdsmarkedet har vist stabilitet gennem det første halvår af 2024, og ledighedsniveauet er fortsat lavt sammenlignet med tidligere år. Selvom der er risiko for, at arbejdsmarkedet kan miste lidt fart i den resterende del af 2024, forventes ledigheden at forblive omkring det nuværende niveau frem mod årsskiftet.

Der er dog indikationer på, at tempoet i beskæftigelsesvæksten er aftagende. Antallet af jobopslag er faldet sammenlignet med tidligere år, og selvom der er kommet flere personer i arbejde, stiger beskæftigelsen ikke i samme takt som før. Dette kan føre til en svag stigning i ledigheden, men det overordnede niveau forventes stadig at være stabilt og lavt i forhold til tidligere år.

Sammenlignet med foråret 2022, hvor ledighedsprocenten var på 2,4 procent, er der nu en mindre stigning, men det generelle billede viser stadig et sundt og stabilt arbejdsmarked, selv i en tid med økonomisk usikkerhed.