En 42-årig mand fra Hedensted Kommune er i dag ved Retten i Horsens blevet dømt i en sag om bl.a. voldtægt begået mod tre mindreårige piger og en mental retarderet kvinde på et bosted, hvor han var ansat som omsorgshjælper.

Den 42-årige har siddet varetægtsfængslet i sagen siden marts 2022, hvor han blev anholdt og sigtet for at have begået voldtægt mod en kvindelige beboer på et hjem for voksne med autisme og mental retardering. Herudover blev han også sigtet for overgreb og voldtægt begået mod tre mindreårige søstre over en årrække fra 2015-2020, hvor han fungerede som omsorgsperson i deres hjem.

I alt stod den 42-årige mand tiltalt for fire forhold – et forhold for hver af de fire forurettede – der omhandler gentagne tilfælde af voldtægt og voldtægt ved andet seksuelt forhold en samleje og et femte forhold, som omhandler besiddelse af børnepornografisk materiale af den ene af de forurettede søstre.

Den nu dømte nægtede alle forhold pånær et, som han erkendte delvist. Han beskrev dette forhold som værende et ’kærestelignende forhold’ til en af pigerne fra hun var 11 år og fem år frem.

Retten dømte i dag den 42-årige for alle forholdene, og for det blev han idømt ni års fængsel.

Den 42-årige blev også dømt til at betale henholdsvis 200.000, 150.000, 100.000 og 75.000 kr i tortgodtgørelse til de forurettede, ligesom han også er blevet idømt en rettighedsfrakendelse til at arbejde med piger under 18 år og et bolig- og besøgsforbud i forhold til børn under 18 år.

Den 42-årige tog sig betænkningstid i forhold til anke.