Man tager en Mesa Boogie JP-2C Mark Series Amplifiers, tilsætter en Fender Stratocaster, mikser med masser af talent og et fyldt Eksercerhuset og ud kommer noget selv den store bagedyst ikke kan kreere, nemlig en musikalsk kage opbygget i musikalsk glasur med ypperlig strengeleg på toppen.

Walter Trout er intet mindre end frisk og livlig velsmurt blues i topklasse. Han fyrer lange soloer af, som man ikke bliver træt af i hovedet, modsat andre bluesfortolkere. En ægte virtuous som Walter Trout bruger ikke tiden med snak og pauser, med sit erfarne velspillende band kørte han de tre lange åbningsnumre i et køre og der var smæk på. Festen startede med det samme uden tøven. At Walter Trout er 71 år ses og høres ikke på hans guitarspil. Han er hurtigere end Lucky Luke, lyden er stærkere end Skipper Skræk på spinat og han er mere træfsikker end Dirty Harry.

Foto: Poul Rand

Walter Trout er oprindelig fra New Jersey, hvordan han fik ”the blues” ind med modermælken er uvis, men han har taget godt for sig.

Når Walter Trout fortalte om sit privatliv fremkom det også, at minder om ungdommens New Jersey ikke var de lykkeligste. Han tror dog på kærlighed ved første blik, som han oplever med sin danske kone igennem over 35 år, som han er bosiddende med i Californien. Parret har tre børn.

Walter Trout band er sammenspillet erfaring bestående af et vellydende Ludvig trommesæt, en fed ægte Lesley lyd på key. På visse numre var der gæsteguitarister, der blande en skarp Telecaster – lyd i lydbillede ja, den store bagedyst kunne ikke mikse det bedre, det gav en rigtig blues stemning med et snert af rock.

At der er erfaring på scenen vises også ved at key leverer fyld under stemning af guitarer og guitar skifte. Ikke alle numre denne aften var i den hårde stil, der blev spillet akustisk guitar i visse stille numre, men det meste af aftenen var ”no bull shit blues rock”. Til bandet store ros skal også siges, at de øvrige fik solotid, hvor de beviste solide færdigheder.

”Biker and blues look” fristes man til at sige om bandets stil på scenen, det indikeres, der ikke er et stort tøjbudget på denne turné og dejligt er det, at de bare er sig selv.

En vellykket aften i det musikalske Fredericia med et fyldt Eksercerhus kan det blive bedre?

Ja for bandet fyrede til slut skarpe skud af fra hoften i form af en optempo version af Bull Frogg Blues, der sad lige i ”bulls eys”.

Walter Trout har været ramt af svær sygdom i forskellige perioder. jeg tøver ikke med, uden at være læge at konstatere gigt i hæder, arme eller håndled lider han ikke af, den californiske tornado.

Kære Walter, tak for en stor oplevelse og en god aften.

Poul Rand. Musikanmelder, Fredericia Avisen.