Vejle Boldklub og Brøndby IF spillede søndag eftermiddag 2-2 i et underholdende opgør, hvor begge hold var foran.

For første gang i halvandet år var det tilladte for udebanefans at komme på stadion, og det gjorde kampen mellem Vejle og Brøndby til noget specielt. Samtidig var der blev lempet for restriktionerne så der måtte være noget nær fuldt hus i Nørreskoven, hvor 10.107 var på plads. Ud af dem var omkring de 1.200 Brøndby-fans, som var til udekamp på stadion for første gang siden d. 23. februar 2020 mod AaB.

Allerede to timer før kampstart begyndte det at summe af liv omkring Vejle Stadion. Guldreng, med det folkelige navn Malte Ebert, varmede Vejle-fansene, men på stadion havde Brøndby-fansene der egen fest med sang og hoppen efter i lang tid at have set til fra tv, når der har været udekamp.

VB har i ugens løb lejet engelske Jerome Opouku, og han gled direkte ind opstillingen og sendte Mads Greve på bænken. Englænderen var ikke eneste nye mand fra start for vejlenserne. Også græske Dimitrios Emmanoilidis startede inde for første gang efter, at han kom ind i nederlaget mod SønderjyskE.

Også Brøndby havde ændringer i startopstillingen. Andreas Bruus blev forleden testet positiv med Covid-19 og Josip Radosevic havde været nærkontakt til en, der ikke har relation til Brøndby. Derfor var begge spillere ude af opgøret, og de blev erstattet af Jens Martin Gammelby og Andrija Pavlovic. Det betød, at Simon Hedlund rykkede ned på midtbanen for at gøre plads til serberen.

Inden kampen gik i gang, skulle Vejles DM-helte fra 1971 hyldes for 50 året efter deres DM-guld. Det skete passende mod de reagerende danske mestre, Brøndby IF, der sendte deres fans i ekstase allerede få minutter inde i opgøret. Sidste sæsons Superliga-topscorer, Mikael Uhre, var på pletten for gang i sæsonen. Han blev spillet fri i dybden, og i duellen mod Alexander Brunst loppede han bolden over tyskeren.

Allerede minuttet var var VB tæt på at udligne. Allan Sousa var kommet fri i feltet, men Mads Hermansen fik slået bolden på stolpen, og Brøndby slap derfor med skrækken. I den anden ende var Pavlovic og Uhre tæt på at fordoble Brøndbys føring, men ind kom bolden ikke i denne omgang.

Brøndby fortsatte med at presse på, men det blev lige ved og næsten. Det gjaldt blandt andet for Jens Martin Gammelby efter 33 minutter, men minuttet efter slog VB til. Kevin Yamga fik bolden i højre side og tog bolden med frem og smækkede bolden ind i feltet, hvor Dimitrios Emmanoulidis stod helt umarkeret og sikkert headede bolden ind bag en chanceløs Mads Hermansen i Brøndby-målet.

I den resterende del af første halvleg var Brøndby bedst, og havde optræk til flere chancer, men der blev ikke scoret mere i de første 45 minutter, og derfor var stillingen 1-1, da dommer Jakob Sundberg fløjtede til pause.

Ingen af de to hold skiftede ud i pausen, og fra starten af anden halvleg startede de to hold ud i et lavere tempo end i første. Første gang et af holdene bed fra sig var, da Arbnor Mucolli fik bolden i feltet efter VB-kombinationer på kanten af feltet. Mucolli kom fri til en afslutning fra en spids vinkle, og det lykkedes ham ikke at dreje bolden ind i målet.

Brøndby var slet ikke kommet ud til anden halvleg med samme pondus, og efter en opspilsfejl fra Morten Frendrup kom VB foran 2-1. Bolden blev slået ind i feltet fra højre og inde i feltet stod Wahid Faghir klar og stangede bolden i mål med hovedet.

I den anden ende forsøgte Brøndby sig med et hurtigt modsvar. Norske Tobias Børkeeiet var gået med frem og smækkede bolden ind i feltet, hvor Pavlovic havde taget opstilling, men Brunst pillede sikkert serberens hovedstød. Kort tid efter var Emmanoulidis lige ved at blive dobbelt målscorer, men hans afslutning ramte sidenettet. Det blev grækerens sidste aktion, da han blev skiftet ud til fordel for Lukas Engel. Også Brøndby skiftede ud, da amerikanske Christian Cappius afløste Anis Ben Slimane.

Vejle fortsatte med at presse på. Det rødklædte hjemmehold lugtede blod. Først måtte en Brøndby-spiller blokere et skud på mål, og i momentet efter fik Faghir trykket af, men forsøget røg over mål.

Med et kvarter igen skiftede Brøndby Mikael Uhre ud. Ind i stedet kom Rezan Corlu, og ved samme lejlighed lavede Brøndby et formationsskifte. De gik væk fra at spille med tre midtstoppere og skubbede Børkeeiet frem på midtbanen. Corlu lagde sig ud på højrekanten og Hedlund gik ud til venstre, og det skulle give Brøndby et pres i slutningen af kampen. Netop Hedlund var ved at kanonere en udligning i mål med ti minutter tilbage, men Brunst slog det nærgående forsøg over mål. På det efterfølgende hjørnespark slog Brøndby til, da Christian Cappis fik bolden i feltet, og sparkede Brøndby på 2-2.

Presset fra Brøndby fortsatte. Først appellerede gæsterne for straffespark, og på en efterfølgende chance i feltet blev bolden headet lige over mål fra tæt hold. Manden med chancen var Børkeeiet, der havde sneget sig med frem.

I kampens overtid var Brøndby lige ved at løbe med sejren. Pavlovic steg til vejrs efter et frispark og headede bolden på stolpen. Den serbiske angriber blev liggende og ærgrede sig imens, at Vejle var ved at score i kampens sidste sekund, da Faghir slap igennem. Angriberen fik ikke afsluttet, og lige efter fløjtede Sundberg af. Straks farede Vejle-spillerne hen til dommeren, som de mente snød dem for et straffespark, og det endte med, at vagter måtte på banen, samtidig med, at der blev uddelt en advarsel i situationen.

Resultatet betyder, at Brøndby noterer sig for deres tredje uafgjorte opgør i sæsonen, mens VB kom på tavlen for første gang.