Klokken er kun lidt over ni, men salget til farsdag er godt i gang. Flere af byens vinhandlere, blomsterhandlere og butikker har valgt at holde åbent denne Grundlovsdag, hvor mange holder fri. I dag er det ovenikøbet også valgdag, og det fejrer mange med lidt godt til ganen.

Henrik Holst fra Fredericia Vinhandel har været tidligt oppe i dag, hvor butikken har åbent fra 9-14.00. Imens det meste af byen stadig sover, og langt de fleste butikker er lukket, har han valgt at holde åben, men det er der en god forklaring på.

“Det er virkelig en stor dag for os. Folk vil have gode varer til far i dag, og det er både vine, spiritus, chokolade og andre lækre produkter. I år har vi solgt de traditionelle “tunge” vine, som vi plejer i almindelighed, men i særdeleshed har hvidvin og rosévin været populært. Temperaturen og vejrudsigten de sidste par dage har nok fået mange til at tænke, at far skal forkæles med god mad og noget kold vin på terrassen,” fortæller Henrik Holst og fortsætter:

“Derudover er det valgdag, og vi har i den forbindelse kørt et ja-tak-tilbud, hvor man kunne få vin i alle “farver” – og det var ikke valgflæsk. Det er jo stort, når vi skal fejre demokratiet – og det vil mange nyde over et godt glas.

Hvad med dig selv?

“Hvis du mener valget, så stemmer jeg naturligvis og støtter demokratiet, men hvem jeg stemmer på, holder jeg for mig selv. Jeg vil ikke blande politik og erhverv sammen,” siger Henrik og griner, inden han fortsætter:

“Hvis du mener fars-dag, så ved jeg ikke, hvad der skal ske. Jeg ved dog, at når jeg lukker kl.14.00, så har mine børn og min hustru planlagt noget, hvor jeg skal fejres, men jeg ved ikke, hvad er skal ske. Men jeg glæder mig.”

Næste kunde står klar, så vi takker for snakken og kører videre.

http://bit.ly/sofielindelecture