Efter at have set udsendelsen ”Patienter på samlebånd” røg min barnetro. Jeg er opdraget med respekt for lægerne og deres faglige kunnen. Jeg har da heldigvis også mødt dygtige og empatiske praktiserende læger. Men så kommer den virkelige fortælling og ødelægger det hele. Danske Regioners Lønnings- og takstnævn har indgået en vanvittig aftale med de selvstændige praktiserende læger (PLO) om honorering som vagtlæge. En honorering på akkord, som garanteret fremmer effektiviteten – flest mulige borgere igennem ”transportbåndet”, så hurtigt som muligt – og så ud af vores butik. Og tilmed, så sikrer det vagtlægen en formidabel løn. 30 samtaler i timen giver anslået 30.000 kr. på en vagt. Jeg er simpelthen rystet i min barnetro – og må vist til at tro om igen. Den aftale må laves om – så hurtigt som muligt.


Grundlæggende er det min holdning, at ingen i vores sundhedsvæsen skal arbejde på akkord. Tværtimod så taler vi om borgere med alvorlige og til tider livstruende sygdomme, som skal behandles med højest mulig faglig viden, tid til vurdering og refleksion og ikke mindst tid til at høre på borgerens egne oplevelser. De skal ikke afvises som irrelevante med en besked om, at de kan henvende sig til egen læge næste dag, hvis det stadig ”gør ondt”. Lægerne påpeger stor travlhed og for få læger til at varetage opgaven. Jamen, så ansæt da for pokker nogle flere af jeres kolleger. Det er PLO selv, der tilrettelægger, hvor mange og hvornår lægerne skal være tilstede i vagttiden. Så er der flere til at dele opgaverne, er der naturligvis også flere til at ”dele” honoreringen.
Lad os få et offentligt vagtsystem til en fast honorering på timebasis. Så en stor opfordring til Danske Regioner: Få den aftale med de private læger ændret – det kan kun gå for langsomt. Men gad vide om PLO vil være med til det, eller om de ønsker at fastholde nuværende lukrative aftale?

Annette Blynel, spidskandidat og gruppeformand for SF i Regionsrådet i Region Syddanmark.


0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
21:31 - 11. juni 2021 21:31

Annette Blynel har fuldstændig ret, hvis man også har set udsendelsen med ejerskifteforsikringer kan man faktisk sammenligne den med patienter på samlebånd, der er ingen forskel.

Jesper
Jesper
07:20 - 12. juni 2021 07:20

Udbud og efterspørgsel….

Tror i der bare ‘er læger nok for pokker’… som er arbejdsløse…?

Eller nogen som gider dobbeltjobbe med vores skattesystem, til noget som helst under 1500/timen….
De skal jo immervæk undvære deres egen frihed mens de fylder statskassen op med overarbejdsskattekroner.

Hvis lønnen som vagtlæge ikke var attraktiv, så blev telefonen måske slet ikke taget….

Karen Møberg
Karen Møberg
21:06 - 12. juni 2021 21:06
Svar til  Jesper

Det skal stadigvæk ikke forhindre dem i at lave et seriøst arbejde, når de er på vagt.