Den første uge i september sætter Fredericia Bibliotek i samarbejde med Klimafolkemødet Middelfart samt en række lokale arrangører klima og kultur på dagsordenen.

Hvordan ser unge på klimaet, og hvad har unge i Fredericia at sige om klimaet? Debat for Unge handler denne gang om klima, og det er onsdag d. 1. september kl. 19.00 på biblioteket, 2. sal.

Vær med til sæsonens første Læsetips og Inspiration, hvor vi snakker klimalitteratur, og du får gode bud på, hvad du skal læse i denne nye og meget aktuelle genre. Det er torsdag d. 2. september kl. 16.30 på biblioteket, 2. sal.

Om aftenen kan du deltage i forfattersamtale om Klimalitteratur, hvor vi får besøg af forfatter Andreas Eckhardt-Læssøe, som har skrevet ’Det skal nok gå’, som bl.a. handler om naturens bevidsthed. Også forfatter Siri Ranva Hjelm Jacobsen kommer forbi – hun har skrevet ’Havbrevene’, hvor selve Atlanterhavet og Middelhavet har hovedrollerne som to søstre, der skriver til hinanden om verdens tilstand. Det er torsdag d. 2. september kl. 19.00 på Fredericia Gymnasium.

Vi skal også på udflugt til Kanalbyen, hvor bæredygtighedskoordinator Annemette Bargum fortæller om den nye bypark, der skal være byens grønne åndehul. Det er lørdag d. 4. september kl. 14 og kl. 16.