Ugen i politik har selvsagt været præget af påskeferie, men det betyder ikke at den politiske verden har været sat i stå. I denne uge har politisk journalist, Matthias Runge Madsen, udvalgt tre sager, som han mener har været de vigtigste i ugens løb. Her er alt fra de store internationale spørgsmål til et valgforbund i Fredericia Kommune.

Børnene i Al Roj-lejren i Syrien har igen været på den politiske dagsorden på Christiansborg. Det er en sag der splitter mange, dels fordi der er tale om et moralsk spørgsmål og dels fordi der i flere medier har været bragt interviews med nogle af mødrene, der giver et helt nyt syn på sagen for mange. Der er nu nedsat en taskforce, der skal komme med mulige løsninger. Men alt tyder på, at det bliver en alt-eller-intet der bliver udfaldet af denne sag.

Der har også været en del snak om VM i fodbold, om et muligt boycut af slutrunden. Der er stor splittelse blandt partierne – også internt, ligesom DBU ikke vil tage politisk stilling. Men landsholdet har nu protesteret to gange med trøjer inden kampstart, et signal om at DBU og spillerne siger fra overfor de slavelignende forhold mange migrantarbejdere har i Qatar.

På den helt lokale scene har tre partier indgået et valgforbund – udenom den ellers normale 1. violin i form af Socialdemokratiet. Det er et spændende træk, der for partierne handler om at sikre mandater til dem selv, men også et træk der kan ende med at koste et mandat. Det er modigt og det giver nye perspektiver i valgkampen.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer