GF Forsikrings fond har netop åbnet for ansøgninger til årets trafiksikkerhedspulje på 400.000 kroner. Nu efterlyser fonden nye gode trafikprojekter, der gør en aktiv indsats for trafiksikkerheden i Trekantområdet og i resten af Danmark.

I 2019 kom 3.076 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 199 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, som netop er udkommet.

Men hvordan kan vi forbedre trafiksikkerheden uden at vente i årevis på opførelse af cykelstier og trafiklys samt lovgivning om brug af cykelhjelm? Dét spørgsmål stiller GF Forsikrings fond, der efterlyser trafikprojekter, som de kan støtte med midler fra GF Trafikpris.

“Desværre er trafiksikkerhed ikke en opgave, som myndighederne og politikerne kan løse egenhændigt. Det er vores allesammens ansvar at sænke farten, se os godt for og have overskud til vores medtrafikanter. Og det vil vi gerne sætte fokus på”, siger Gunnar Hansen, der er bestyrelsesformand for GF Forsikring og medlem af GF Fondens trafikpriskomite.

“Med GF Trafikpris skaber vi ikke kun opmærksomhed omkring den bekymrende statistik. Vi giver også en økonomisk håndsrækning til en række trafikprojekter, som kan være med til at forbedre trafiksikkerheden og gøre det mere sikkert for bløde såvel som hårde trafikanter at færdes på de danske veje”, fortsætter Gunnar Hansen.

Lokale ideer med stort potentiale
Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Derfor opfordrer GF Forsikring i Trekantområdet alle til at holde godt øje med relevante trafikprojekter.

“Adfærd smitter. Både den gode og den dårlige. Der er i den grad brug for projekter, der kan være med til at skabe øget sikkerhed og hensyn i trafikken i Trekantområdet. Derfor håber jeg, at både institutioner, virksomheder og borgergrupper i vores område vil sende en ansøgning, hvis de har et konkret projekt eller en bestemt aktivitet i tankerne”, siger Jens-Peter Riis Jensen, formand for GF TrekantOmrådet, der har kontorer i Erritsø ved Fredericia samt i Billund.

Gennem årene har mange gode trafikprojekter modtaget støtte fra GF Trafikpris – blandt andet en efterårskampagne for cyklende skolebørn, informationsmateriale til demente trafikanter, deres pårørende og sundhedspersonalet samt en avanceret og lærerig trafikbane i en børnehave.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer