1. juli bliver hele Kolding viklet ind i en af verdens største sportsbegivenheder – nemlig Tour de France! Det bliver en kæmpe oplevelse for alle, men specielt for dem, der bor langs ruten – og for dem, der deltager i de mange festlige arrangementer, de frivillige der hjælper på, og langs, vejene. Kort fortalt, bliver det en dag som aldrig set før i kommunens historie.

Det betyder dog også, at der vil blive trafikale udfordringer. Hele etapens forløb igennem Kolding Kommune vil blive spærret af fra om formiddagen til om eftermiddagen. Trafikken rundt i store dele af kommunen forventes også at blive påvirket på grund af de mange besøgende og lokale, som skal ind og opleve touren på tæt hold.

Kør en omvej eller lad bilen stå
Derfor kan du med fordel allerede nu se på rutekortet, om der er noget, du bør være opmærksom på den 3. juli. Måske gæsterne til barnedåben skal køre en omvej, børnefødselsdagen flyttes til en anden weekend, eller afgangen på campingferien skal flyttes en dag frem eller tilbage.

For dem der bor meget tæt på eller inden for ruten, er der risiko for at de skal lade bilen stå om søndagen, eller parkere den uden for det afspærrede område, hvis man har brug for den i løbet af dagen.
Det vil dog stadig være muligt at cykle og gå langt de fleste steder, og hvis der bliver behov for akut hjælp fra beredskabet eller hjemmeplejen, er der også taget højde for det.

Ruten
Der er allerede lavet et detaljeret rutekort – kortet er færdigt og præcist. Men der vil dog løbende komme flere informationer om arrangementer, parkeringsmuligheder m.m., så hold øje med hjemmesiden frem mod sommerferien.

Det endelig tidspunkt for afspærringen af Tour de France-etapen og omfanget af øvrige afspærringer er endnu ikke fastlagt men ventes offentliggjort omkring 1. juni.

Tour de France er en kæmpestor begivenhed, og for rigtigt mange er denne unikke mulighed for at se løbet helt tæt på, bogstaveligt talt i forhaven, helt fantastisk. Det er dog ikke alle der går så meget op i cykelløb, men forhåbentligt kan de mange arrangementer og denne enestående oplevelse opveje eventuelle trafikale gener – så alle får en god, glad og dejlig oplevelse søndag den 3. juli.