Sune Rasmussen
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Efter Konkurrence og Forbrugerstyrelsen i sidste uge konkluderede, at de undersøgte spillesteder i Danmark, herunder Tøjhuset i Fredericia, havde anvendt ulovlig karteldannelse til at styre koncertmarkedet, forlader lederen af spillestederne, Sune Rasmussen, nu Fredericia Kommune som medarbejder.

Når kunstnerne siden 2017 optrådte på spillestedet Tøjhuset, der i praksis drives og finansieres af Fredericia Kommune, blev de sandsynligvis snydt. Lederen af stedet, Sune Rasmussen, der var ansat og lønnet af kommunen, var en del af en koordination af markedet, hvor man aftalte priser og hvem, der bragte hvilke kunstnere. Alligevel har Konkurrence og Forbrugerstyrelsen, stik mod sædvane, opgivet at retsforfølge de offentlige ansatte. Man påstår i den forbindelse, at det ville kræve for mange ressourcer.

Under Rasmussen har den fredericianske musikscene haft et stort vokseværk, når det kommer til antal arbejdstimer betalt af skatteborgerne, men ikke mindst investeringen i hele to spillesteder. Nu omfatter kommunens aktiviteter nemlig også Excerserhuset, der dermed konkurrerer med Tøjhuset. Rasmussen kom fra spillestedet Tobakken, der senere gik konkurs, hvor han arbejdede fra 2009 til 2017, før han kom til Fredericia.

I en pressemeddelelse omkring den nye ansættelse hos Tobakken i Esbjerg, skriver man:

”Sune Rasmussen har, på trods af sin alder, stor erfaring i musikbranchen og et stort og solidt netværk, både nationalt og lokalt. Han er vellidt og respekteret, han er strategisk tænkende og udviklingsorienteret, og så har han leveret fremragende resultater på Tøjhuset. Der er slet ingen tvivl om, at han er den rette til at sætte den kunstneriske kurs for Tobakken,” siger direktør for Musikhuset Esbjerg og Tobakken Torben Seldrup.

På trods af at han sammen med kollegaer rundt omkring i landet har været med til at forvride konkurrencen til skade for kunstnere, forklarer han det pludselige jobskifte således:

”Jeg har søgt jobbet som booker og takket ja til det, fordi det er fantastisk at få muligheden for at være med til at få Tobakken op at stå igen. At føre de gode traditioner videre og være med til at skabe nogle nye, spændende ting på stedet. Esbjerg er en by, der er rigtig glad for rytmisk musik, og der står et stort publikum på spring til at komme ud og få nogle fantastiske koncertoplevelser igen. Tobakken er et sted, som giver alle, der har med stedet at gøre, kærlighed i øjnene – det gælder både kunstnerne, der optræder der, og publikum. Derfor glæder jeg mig virkelig til at komme i gang på det nye Tobakken,” siger Sune Rasmussen.

Fredericia Kommune, og dermed skatteborgerne, bærer hele risikoen for de massive investeringer, som spillestederne repræsenterer. Nu skal man så til at lede efter en ny leder til de to steder.

Læs også