Sydøstjyllands Politi fremstillede i går en kvinde på 39 år og en mand på 49 år i grundlovsforhør ved retten i Kolding. De var begge sigtede for drab på en 60-årig mand i Vejle i onsdags. Retten fandt ikke betingelserne for fængsling opfyldt og de to blev løsladt.

Sydøstjyllands Politi opretholder sigtelserne mod de to nu løsladte og den massive efterforskning i sagen fortsætter som planlagt.

Vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen, der leder efterforskningen oplyser:

– Vi er endnu tidligt i en drabsefterforskning, og som vi også tidligere har oplyst, så er der rigtigt mange tekniske spor, der skal behandles og en stor mængde af informationer fra den indledende efterforskning, der skal bearbejdes. Det er også forventningen, at der må forudses yderligere efterforskningsskridt, som arbejdet skrider frem. Vi er altså langt fra færdige, men vurderede at grundlaget for fængsling allerede var tilstede. Det var retten ikke enige med os i, og det tager vi til efterretning, vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen tilføjer:

– Vi opretholder sigtelserne mod manden og kvinden, og arbejder intenst videre i en omfattende efterforskning, også med den brede vinkel, som vi har haft fra starten af efterforskningen.

Det kan supplerende oplyses, at den 37 årige mand, der blev anholdt i onsdags, ikke længere er sigtet i sagen.

Efterforskningen går nu ind i en koncentreret og måske længerevarende fase, og der vil derfor ikke længere blive orientering til offentligheden på daglig basis. Når der er nyt, der kan deles, vil Sydøstjyllands Politi udsende en pressemeddelelse til orientering for offentligheden.

Da hændelsen i onsdags fandt sted i Vejle midtby, og da politiaktionen var meget omfattende og indgribende for beboere m.v., prioriterede Sydøstjyllands Politi at orientere offentligheden så hurtigt som muligt. Derved sneg en unøjagtighed sig imidlertid ind i pressemeddelelsen, og det vil politikredsen gerne korrigere og beklage. Der blev rekvireret en helikopter til stedet og disponeret for en landingsplads inden for så kort afstand som muligt – men helikopteren blev afbestilt, idet den 60-årige afgik ved døden før den nåede frem.