En 88-årig kvinde blev torsdag kl. 15.00 udsat for et forsøg på svindel, da en kvinde ringede på døren i den 88-åriges hjem i Beder. Kvinden ved døren påstod, at hun var fra banken og politiet og at nogen havde hævet 13.000 kr. på den 88-åriges konto. Kvinden skulle derfor hente den 88-åriges dankort.

Den 88-årige fik besked på at lægge sit dankort og sin kode i en kuvert sammen med andre personlige papirer. Den 88-årige udleverede kuverten til kvinden, men fattede kort efter mistanke og ringede til banken og fik kortet spærret.

Kl. 13.45 samme dag blev en anden 88-årig kvinde ringet op af en person, som sagde, han var fra hendes bank. Han oplyste, at der var hævet 10.000 kr. fra kvindens konto, og at en medarbejder derfor ville komme ud og hente hendes kreditkort. En mand ankom kort efter til den 88-åriges adresse i Viby og hentede kortet. Kvinden kontaktede senere banken og politiet, da der var blev hævet et større beløb fra kontoen.

Østjyllands Politi opfordrer alle til at være opmærksomme, hvis de bliver kontaktet af en banken eller andre myndigheder, som beder om kreditkortoplysninger eller lignende. En bankmedarbejder vil aldrig bede om pinkode, NemID eller andre lignende personfølsomme oplysninger, og de vil ikke møde op for at afhente et kreditkort.