Socialdemokratiets gruppeformand taler nok en gang udenom og forsøger at bortforklare manglende vilje til en borgerinddragende visionsproces.

Det er simpelthen ikke korrekt, at Socialdemokratiet ville reflektere og evaluere den nu udløbne vision og så bygge videre på en ny. Begge dele blev pure afvist: Man ønskede ikke at evaluere, man ønskede ikke en ny vision, og på ingen måde skulle en sådan borgerinddragende visionsproces placeres i Borger og Demokratiudvalget – det var præcist det, der blev sagt i budgetprocessen. At Socialdemokratiet nu gerne vil et eller andet, der minder om en evaluering, betyder vel I er kommet på bedre tanker – så bare indrøm det. Men spar os for bortforklaringer, eller i det mindste fortæl os, hvad der har ændret sig. For få måneder siden ville Socialdemokratiet intet – nu lidt. Vi har ”kun” fået en ny borgmester, men partiet er vel det samme?

For som S-gruppeformanden så fint skriver i sit indlæg, bør en ”ambitiøs” vision række længere frem end blot nogle ”få” år, ej heller blev dette tilnærmelsesvis nævnt i budgetprocessen, man afviste pure. Må jeg minde om, at den tidligere vision 2020 rakte fra midten af 2015. Altså en vision, som den tidligere S-Borgmester stod i spidsen for. Her må man så forstå, at den ikke var ”ambitiøs” nok – årrækken er jo nogenlunde længden som den, vi foreslog tilbage i budgetforhandlingerne – nemlig vision 2025. En ambitiøs vision måles ikke på længden, men på indhold og borgerinddragelse.    

Og undskyld mig, det er altså mangel på ledelse, at man lader en vision løbe ud uden viljen eller en plan for at evaluere eller skabe en ny, man lader bare stå til… 

Husk på, det var Venstre, der på seneste byrådsmøde fremlagde forslag til at styrke vores lokaldemokrati, mere borgerinddragelse, og ja, det var Venstre, der foreslog en åben og borgerinddragende visionsproces. Det er altså ikke hovedløst.

Når så vores nye Borgmester vil tage initiativ til en evaluering af den tidligere vision, som Socialdemokratiets gruppeformand skriver – er det så mødet den 10. april for byrådet, der henvises til? Eller ligger der en borgerinddragende proces, hvor vores borgere også inviteres med? Det er jo netop det, Venstre ønsker.      

Nej, Søren Larsen, det er arrogant ikke at tale sandt og efterfølgende forsøge at bortforklare det og kalde det hovedløst og kortsigtet, at Venstre foreslår en borgerinddragende visionsproces.

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
18:57 - 15. februar 2021 18:57

Det er uansvarligt at sidde på hænderne, når man har påtaget sig opgaven at gøre det så godt for Fredericia som muligt. Søren Larsen påstår, at han har ideer og gode løsninger, men de skal vente, så de kan bruges ved valget.
Det opfattes direkte som uansvarligt.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
21:01 - 15. februar 2021 21:01

Søren Larsen som politiker er som en gammel grammofon, der køre i samme rille, år for år, det er gammel vin på nye flasker. Nuvel manden har ikke nogen merkantil baggrund, så visioner og målsætninger og ikke mindst det at vise et resultat det er ikke noget han er uddannet til ej heller i det politiske. Manden har aldrig vist politiske resultater, nej det er skåltaler og hensigtserklæringer, reelt havde han det politiske ansvar for at byens arbejdsmarkedspolitik blev skudt i sænk i 00erne, som formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
11:37 - 17. februar 2021 11:37

Venstre har tidligere forsøgt at lede Fredericia. Sporene skræmmer. Jeg er opvokset her i byen og fik min skolegang, merkantile ungdomsuddannelse og håndværksuddannelse i Fredericia. Fra 1991 til 2016 boede jeg først i Kolding, dernæst i tre byer i Grønland. I al den tid forandrede min barndomsby Fredericia sig til et stadigt bedre sted at leve og bo. Jeg lader mig i dag begejstre over:

• Fornyelsen af Fredericia centrum, som har skabt liv i vores bymidte efter kl. 16 og i weekenderne. Det har skabt flere butikker og restaurationer, flere jobs og fremgang i vores lokale økonomi. Corona har sat en midlertidig bremse på dette, men efter corona kommer det igen, fordi fundamentet er stærkt.

• Den igangværende modernisering og udbygning af områderne nede ved Kanalbyen. Godt for byggeriet, beskæftigelsen og antallet af boliger.

• Det velgennemførte Google-byggeri i Taulov.

• Genetableringen af vores elskede musicalteater. Har bragt vores by på det kulturelle Danmarkskort og sikret vækst i vores lokale økonomi.

• Corona er blevet vendt til en kæmpe mulighed ved rettidig omhu og politiske beslutninger om at bygge vores by og kommune ud af corona.

Alt dette sker ikke af sig selv; det kræver lederskab og et byråd, der samarbejder om løsningerne. Det gør mig til en stolt fredericianer.

Ove nygaard
Ove nygaard
13:34 - 15. marts 2021 13:34

Jeg har været stolt, men det netop afslørede “lederskab” med en S-borgmester for bordenden efterlader det højt besungne samarbejde i ruiner, og nu prøver enhver at tale sig ud af medansvar. Jeg var heller ikke stolt af det “lederskab”, der var under den første V-borgmester fra 2010, og min tvivl på forhånd gjorde, at jeg heller ikke stemte på ham. Retfærdigvis skal det siges, at S og SF i den periode “sad med armene over kors” i fornærmethed over at have tabt borgmesterposten i den periode og saboterede dermed “samarbejdet”. Så du skal nok lige læse lidt mere op på lektien om, hvad der foregik i den periode, hvor du var “udenbys”. Bare lige for at få realiteterne frem i lyset!

René Schmidt
René Schmidt
05:48 - 21. februar 2021 05:48

Politikere minder om små drenge, som konstant siger “Min far er stærkere end din far”, men de ændrer det bare til “Mit parti er stærkere end dit parti”.

Husk at politikere i et demokrati skal have stemmer for at blive valgt, og det får de ved at lyve alt hvad de kan. De løgne kalder vi valgløfter og langt de fleste borgere stemmer ikke på en politiker, som de ikke føler har samme meninger og holdninger, som dem selv og som ikke vil gøre livet bedre for dem.

Alle politikere i et demokratisk samfund lyver, snakker uden om og giver andre skylden for deres egne fejl, så de kan prøve at narre folk til at stemme på dem.