I lørdagens udgave af Fredericia Dagblad kan man læse at byrådsmedlem for DF, Inger Nielsen mener at en embedsmand er blevet offer for “borgmester sagen”. Det må man formode at advokater og politiinstanser er igang med at afklare. Det er derfor ikke klædeligt, når en folkevalgt går ud kommenterer på en igangværende sag herunder ligeledes udnævner navngiven embedsmand, som et offer. I søndagens udgave af Fredericia Dagblad  er det minsandten tidligere byrådsmedlem for Borgerlisten, Mads Lund som kommer med udtalelser om en netop afskediget topembedsmand. Mads Lund som for år tilbage i særlig grad fik gjort sig bemærket på landsdækkende TV under konstitueringen og de ekstremt langstrakte forhandlinger om valget af Venstre politikkeren Thomas Banke, som borgerlig borgmester i Fredericia. Mads Lund havde på da værende tidspunkt også dokumenterede udfordringer med forståelsen af kommunalfuldmagten. I SFs optik er ofrene i “borgmester sagen” Fredericias befolkning og ansvaret er kommunalbestyrelsens og top embedsfolkenes, hvis de direkte eller indirekte har medvirket til ulovligheder. Det ansvar er man for flere politikkeres side stadig noget videre nølende med at tage på sig, hvilket er beskæmmende. Man har enten været naiv, sovet i timen eller har satset på at Jakob Bjerregård kunne sikre alle genvalg ved det kommende kommunalvalg. Farcen fortsætter desværre ufortrødent i form af borgerlige politikkere som åbenbart ikke har formået at sikre sig at være oplyste nok inden de stemmer for godkendelsen Power to X anlægget. Og i den mere alvorlige kategori, politianmeldelse af læk af den fortrolige rapport fra advokatundersøgelsen.

Fredericias befolkning mangler stadig svar på, hvordan man fra politisk hold vil sikre at kommunalpolitikkerne er klædt ordentlig på til opgaven i fremtiden og hvordan man vil sikre at topembedsmændene kan sige fra overfor det politiske niveau. Byrådet kunne f.eks. invitere kommunalforsker, Roger Buch som oplægsholder på et par temadage om kommunalfuldmagten.

Connie Maybrith Jørgensen

Byrådskandidat for SF

Havepladsvej 142, Fredericia.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ecaterina Pedersen
Ecaterina Pedersen
06:42 - 19. april 2021 06:42

Ser vi måske Dunning-Krüger-effekten her eller ”kompetence-illusionen”, der afspejles i kommunalpolitikkernes selvvurdering af deres evner og færdigheder? Problemet er, mens det næsten er komisk for os andre, er disse mennesker oprigtig uvidende om, hvor meget deres illusoriske overlegenhed har bedraget dem, hvis dette skulle være tilfældet… Selvfølgelig har vi alle en tendens til at overdrive i vurderingen af vores egne evner. Problemet er, at når folk er inkompetente, kommer de ikke kun til fejlagtige konklusioner, men fratages de også evnen til at genkende deres egne fejl.

Jens Jørn Pedersen
08:47 - 20. april 2021 08:47

Dansk Folkeparti har i det hele taget problemer med at overholde almindelig pli og kodeks.