Sundhedsudvalget har besluttet at flytte børne- og ungetandplejen til sundhedshuset

I forbindelse med budgetforliget for 2021 besluttede forligspartierne, at det skulle prioriteres at samle børne- og ungetandplejen på Fredericia Sundhedshus.

”Ved at samle størstedelen af børne- og ungetandplejens aktiviteter i sundhedshuset opnår vi er en stor gevinst – både fagligt, personalemæssigt og rekrutteringsmæssigt. Når vi samler hovedparten af tandplejens aktiviteter i sundhedshuset, vil der også være mulighed for at kigge på at ændre åbningstider, så de passer bedre ind i forældrene hverdag”, fortæller Susanne Eilersen, formad for Sundhedsudvalget.

Derfor besluttede Sundhedsudvalget på deres seneste udvalgsmøde at flytte Centralklinikken i Domus Axel til sundhedshuset og bevare Klinikken Erritsø Centralklinik, Klinikken på Fjordbakkeskolen, Klinikken på Nørre Alle, Klinikken på Indre Ringvej, Klinikken på Skjoldborgvejen. Disse fem klinikker skal bruges til undersøgelser, røntgen og forebyggende tiltag af skoleeleverne, der er tilknyttet klinikkerne.  

”Der er en fordel ved at bevare en række klinikker på nogle af skolerne til undersøgelser, forebyggelse og røntgen. Klinikkerne vil have et langt mindre pladsbehov og mindre aktivitet, da selve behandlingen vil blive udført på sundhedshuset”, siger Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget. 

Tandplejens personale skal have fast udgangspunkt i sundhedshuset og tager herfra ud på de enkelte undersøgelses- og forebyggelsesklinikker på udvalgte dage efter behov. Samlingen af børne- og ungetandplejen forventes først at kunne realiseres i 2022, og ordningen skal evalues efter to år.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sally
Sally
1 måned siden

Er der snart flere parkeringsmuligheder ved det sundhedshus 🥺