FC Fredericia møder lørdag Hvidovre på udebane, og opgøret er på papiret det sværeste af de sidste tre opgør inden VM-pausen.

Det er to hold i vidt forskellige situationer. Hvidovre er med helt i toppen af tabellen, hvor Per Frandsens mandskab igen har overrasket. Det var ventet, at Vejle og SønderjyskE ville komme til at skille sig ud i toppen, men i stedet for sønderjyderne, har Hvidovre budt sig til, og vist, at holdet fra postnummer 2650 ikke er til at kimse af.

For et par sæsoner siden var Hvidovre i nedrykningsfare, men de endte med at ende på syvendepladsen i nedrykningsspillet og qua sejrene fik de opbygget selvtillid. I sidste sæson red de videre på den bølge, og endte på tredjepladsen i tabellen, da sæsonen var overstået. Igen i denne sæson er Hvidovre at finde oppe, hvor det er sjovt. Senest tabte de til Vejle, men havde en overraskelse, hvis Hvidovre endte med at vinde på udebane mod vejlenserne.

Det vil til gengæld ikke være en overraskelse, hvis Hvidovre vinder over FC Fredericia lørdag eftermiddag. De sidste to gange FC Fredericia har gæstet Hvidovre er det blevet til klø. 5-1 og 3-1 til Hvidovre endte de to indbyrdes opgør på den københavnske vestegn i sidste sæson, og bedømt ud fra sæsonen, kan det lugte af en gentagelse af en Hvidovre-sejr.

FC Fredericia kan dog hæfte sig ved, at holdet i det store hele leverede en helstøbt defensiv præstation mod Hobro. Hvidovre er dog en anden størrelse, men med en formentlig Tobias Thomsen ude, så er de svækket og den type angribere, som FC Fredericia traditionelt har det sværest ved, er typiske boksangribere med fysik, og når Hvidovre skal erstatte Thomsen, er det ikke med sådan en type. 

Skal FC Fredericia have noget med fra Hvidovre kræver det dog formentlig at offensive kommer op i gear. Mod Hobro blev oplagte chancer misbrugt, og mod rækkens mest scorende hold i form af Hvidovre, kan man ikke kalkulerer med at holde nullet, og derfor er minimum et mål formentlig en nødvendighed for FC Fredericia, hvis der skal point med hjem i bussen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Der er kampstart mellem de to hold klokken 13:00.