Når studerende skal ud på arbejdsmarkedet, efter de har bestået deres eksamen, så står de uden nogen indkomst den sidste måned af deres studie, på grund af SU i Danmark er forudbetalt.  

Hvis man f.eks. har den afgørende eksamen d.27 juni, står man uden nogen som helst indkomst 3 dage efter sin eksamen, og derfor har den studerende pludselig et alvorligt problem.

Dette resulterer i, at de er nødsaget til at tage et fuldtidsarbejde eller på anden måde skaffe hurtig kapital, den allervigtigste måned af deres uddannelse, nemlig når de skal til eksamen. Ellers kan de jo ikke betale deres udgifter. Dette er fuldstændigt uholdbart og mig en gåde, at det ikke er ændret for mange år siden.

Jeg vil kæmpe for, at uddannelser i byen bliver mere attraktive, og der kommer mange flere tilbud til borgerne. 

Derfor bør alle bosiddende studerende, når de består deres eksamen i Fredericia, tilbydes en check på 10.000 kr. til hjælp til deres udgifter og som tak for, at bestå og at vælge sin uddannelse i byen.

Dette forslag har jeg fået det pågældende udvalg fra byrådet til at regne på hvad vil koste, og med flere forskellige beregninger kan jeg uden at tøve sige, at det vil være alle pengene værd.

Taget i betragtning af det trecifret millionbeløb socialdemokratiet i hvert fald bruger anderledes end jeg synes man kan tillade sig, er plus-minus 1 million som udgiften i givet fald vil være jo intet i sammenligning.

Jeg håber derfor på at dette forslag først og fremmest skal gøre det mere retfærdigt at være studerende, og at det kan tiltrække og bevare en masse fremtidige studerende til vores allesammens Fredericia.  

Jeg har endvidere via Morten Messerschmidt, fået det taget op på Christiansborg, og de vil nu “se på det”. Morten Messerschmidt vil ved først kommende lejlighed stille et opklarende spørgsmål til ministeren. Mit mål er at SU skal ændres, så det er bagudbetalt.

Med venlig hilsen

Lasse Holmqvist 2. kandidat for DF.