Torsdag 19. august kl. 15.00 åbner udstillingen ”Art Deco i strik” i Museum Koldings lokaler i Søstrehuset i Christiansfeld. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Museum Kolding og kunsthåndværkergruppen Netmaskerne. Museum Kolding glæder sig til at give gæster mulighed for at se Netmaskernes udstilling i stilretningen Art Deco, der med sine geometriske former er velegnet til strik.

Christiansfeld og Brødremenigheden er kendt for sit gode håndværk, og derfor giver det god mening, når Netmaskerne udstiller deres kreationer i Søstrehuset i Christiansfeld, hvor Museum Kolding har til huse. I udstillingen ”Art Deco i strik” kan man opleve historie og design gennem strikkede dragter, som kvinderne i Netmaskerne har lavet med inspiration fra stilen Art Deco. 

”Lokalerne i Søstrehuset i Christiansfeld, som Museum Kolding bruger til udstillinger er dejlige og lyse, og de strikkede kreationer får den allerbedste plads her. Når Museum Kolding vælger at lave en udstilling sammen med Håndværkergruppen Netmaskerne, er det med baggrund i vores tilgang til samarbejde – og især vores store interesse i at vise håndværk og design”, siger Steen Rosenvinge Lundbye, Kulturarvschef ved Museum Kolding.

Samme positive toner lyder fra Eva Folke, som er stifter af Netmaskerne. Hun vil være med til at stille kreationerne op, og der er desuden plancher til hvert enkelt værk med billeder og tekst om inspiration og øvrige tanker bag. Man behøver med andre ord ikke have forhåndskendskab til strik for at få noget ud af udstillingen.


”Det er første gang, vi udstiller i Søstrehuset, og vi glæder os. Stedet er så smukt, og som by er Christiansfeld helt unik, så det hele passer rigtig godt sammen. Jeg valgte, at det skulle være Art Deco, fordi jeg i min research fandt ud af, at netop denne stilart var på mode for cirka 100 år siden i 1920’ernes Europa. Dengang blev det ikke brugt i beklædning, men vi har ladet os inspirere af blandt andet bygningsværker til at overføre stilen til strik. Ikke to af vores flotte modeller ligner hinanden, og jeg regner med, at besøgende nærmest vil gå lykkelige fra udstillingen”, siger Eva Folke, som også bidrager med sin egen kreation.

Art Deco kommer af fransk og er en forkortelse for ’art décoratif’, der betyder ‘dekorativ kunst’. Art Deco begyndte som kunsthåndværk i 1920’ernes Paris og kulminerede i 1950’ernes USA, hvor mange bygninger er inspireret af stilretningen. Art Deco er kendt for sin farverigdom, elegante udtryk og geometriske figurer.

Åbningstider:
Strikkeudstillingen åbner 19. august kl. 15. og kan ses frem til 24. oktober 2021
Adgang i Museum Koldings åbningstid:

August
Åben kl. 10-17
Åben alle dage

September og oktober
Åben kl. 10-16
Mandag lukket

Adresse:

Museum Kolding
Søstrehuset

Nørregade 15
6070 Christiansfeld