MENY har sammensat årets nytårsmenu og står klar i delikatessen og slagteren med lækkerier, der kan komme på middagsbordet, når nytåret skal fejres.

Der er travlhed i MENY, da AVISEN besøgte supermarkedet på hjørnet af Indre Ringvej og Vesterbrogade. Slagtermester Tomas er sammen med resten af slagterteamet ved at klargøre de sidste ting, og i delikatessen er Rie og co. igang med at lægge det sidste smørrebrød på plads. Der er både fiskefilet, der hører sig til i julen, som vi snart går ind, men også helt traditionelle stykker.

Var det noget med fredags smørrebrød? (Foto: AVISEN)

Snakken går, og der bliver fyret en frisk bemærkning af. Præcis som det hører sig til, og der er en særlig grund til at være glad for tiden. Tidligere på ugen var det mortensaften, hvor der hører sig and til, som det er tilfældet med jul, men til nytår er menuen en anden. Der kan man blandt andet vælge den traditionsrige laks, men der er også et væld af andre muligheder, som man kan finde i delikatessen og slagterafdelingen alt efter hvad man er til.

Alt imens slagter- og delikatesseafdelingen klargjorde tingene inden, at det blev tid til en fotoseance, så kom MENYs købmand, Morten Birkebæk, til og talte lidt med AVISENs udsendte. Efter en snak om løs og fast gik turen tilbage, hvor spegepølsen blev trukket frem som en del af fotoseancen med slagtermester Tomas, mestersvend Danny, slagtersvend Rasmus, delikatesseleder Rie samt delikatesseassistenterne Randi og Lone. Der blev grinet, som det hører sig til, og efter instrukser fra fotografen blev der skudt et billede, og så kunne arbejdet gå videre.

Udover det daglige arbejde i de to afdelinger, som kommer MENYs kunder til gode op mod nytår, hvor der skal lækker mad på bordet, er årets nytårsmenu  ud af huset også faldet på plads. Det er en tendens i de senere år, at flere og flere vælger den løsning med at købe menuen og så kun skulle ordne ganske få ting i sit eget køkken. I år, hvor man heller ikke kan gå ud at spise under samme forhold som normalt, vil det sandsynligvis blive endnu mere udbredt.

Dette års nytårsmenu hos MENY består af:

Appetizer:
Tapas toast med grillions and og gris med solbærsylt. Tapas toast med laksesalat.

Forret:
Hummersuppe med cognac, rejebidder og rodfrugtschips. Hertil pagnotellabrød og smør.

Hovedret:
Oksemørbrad med rødvinssauce, kartoffelgratin med emmentaler, græskarpuré og græskarsylt.

Dessert:
Sprød feuilletine med et lag hindbærpuré, herpå mandelbiscuit med hvid chokolademousse, der toppes med hindbærgelé. Pyntet yozo kugler, lakridscrumble og blåbær.

Derudover er der en børnemenu bestående af: Nachos med salsa. 2 stk. kyllingespyd med kæmpefritter, agurke- og gulerodsstave. 2 stk. pandekager med chokoladecreme.

Hvis man vil bestille en nytårsmenu hos MENY skal det ske inden d. 30. december klokken 12:00, men man kan også vælge at sammensætte sin egen, som man selv laver ud fra supermarkedets normale varer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer