Fredericiadrengen og guitaristen Per Gade var gæstesolist i et Fredericiansk Big Band med flere afløsere i orkesteret ved koncerten søndag den 18.september i Tøjhuset. Per Gade har et omfattende musikalsk CV som kan læses online. Knud Schwaner dirigerede med kyndig hånd Fredericia Big Band igennem både kendte og mindre kendte numre, både egne kompositioner og mere kendte var på repertoiret.

I musikkens forunderlige væsen uanset stilart kommer musikken kommer til live i mødet mellem mennesker, hvilket også skete på denne regnvåde eftermiddag. Der var sving, latin, jazz og blues på programmet.

Trods et kun godt halvfyldt Tøjhus, hvilket var virkeligt synd, var der musikalsk valuta for alle pengene. Hele Big Bandet var stilsikker og virkede godt sammentømret.

Var det så en stor musikalsk oplevelse med superguitaristen Per Gade og Fredericia Big Band, ja det var det, i et Big Band skal man passe på med at fremhæve nogen over andre, men i denne anmelders øjne skillede den fantastisk bassist Poul Erik Jørgensen sig markant ud, udover et flot grundspil havde han flere solo og især i Per Gades kompositioner, kom de godt omkring i sammenspillet, kort sagt han var solid som en klippe.

Den store blæser sektion gav et flot lydbillede alle instrumenter var velafstemt og afpasset rytmesektionen, godt arbejde af lydfolkene.

Kent Illum Petersen understøttede flot Per Gade på guitar og havde flere spændende solo, Kim Dupont på piano havde også en god dag, på hans North Stage 2 fik han flere spændende lyde frem og kom i et par numre tæt på lyden af de gamle kinoorgler, Kim er virkelig en solid tangentspiller.

I blæsergruppen udskilte Poul Øxenholt på trompet sig med mange flotte solo og god mellemspil. Var det ikke Per Gade det skulle handle om spørger i der læser dette nok? JOW JOW, med hele Fredericia Big Band er et unikt orkester, en del er pensionsmoden musiker men det høres absolut ikke de gav en rundtur i jazz akkordernes verden og meget mere,

Per Gade’s egne kompositioner der fremførtes var musik til eftertanke og bevægede sig fra jazz til country sving, ofte med en lidt melankolsk stemning i kompositionen, der var meget bas og guitar sammenspil hvor også Kent Illum Petersen fik præsenteret sine færdigheder.

Per Gade er en ekvilibrist på sit instrument, fine solo over hele guitar halsen, akkorder der ofte var svære at aflæse grundet de hurtige skift. Vi ser gerne Per Gade igen i denne eller anden sammenhæng.

Fredericia Big Band ser ud til at have det godt på scenen, de vil sprede musikalsk glæde og humør, sikre sig at folk føler sig godt underholdt og godt tilpas, det lykkedes til fulde.