Socialdemokratiet kan 12/08 2021 fejre 150 årsdagen for partiets stiftelse. Det foregår med arrangementer over hele landet og det gør vi også i Socialdemokratiet i Fredericia, skriver partiet i en pressemeddelelse.

– Vores lokale markering vil være med nogle kampagneaktiviteter om eftermiddagen og så er alle medlemmer indbudt til grillaften i Madsby Legepark. Socialdemokratiet i Fredericia blev allerede stiftet i 1886 samtidigt med at industrien og jernbanen kom til byen, fortæller lokalformand Karsten Cordtz i medddelelsen.

Det var især med udgangspunkt i cigarfabrikken I P Schmidt, at partiet fik sin start. Det var også her den første socialdemokratiske statsminister Thorvald Stauning arbejdede sin tid.

Fredericia fik sin første socialdemokratiske borgmester ved valget i 1921 og det var Frantz Hansen der blev valgt som borgmester ud af en byrådsgruppe på 10 medlemmer.

Det var i en krisetid, umiddelbart efter 1. verdenskrig, at han blev borgmester og derfor var indsatsen mod arbejdsløshed og for bedre boligforhold et af hovedmålene. Det skete blandt andet ved bygning af et alderdomshjem, mere end 1000 nye lejligheder i hans første periode, forbedring og udbygning vej og kloaknettet, byggemodning af grunde til boliger og industri samt en række andre initiativer der skulle forbedre levevilkårene for alle i byen.

Siden valget i 1921 har der været 9 socialdemokratiske borgmestre i Fredericia kommune. De politiske mål er de samme i dag som de var dengang, men er nu tilpasset et moderne velfærdssamfunds ønsker og behov. Velfærd, trivsel og bæredygtig udvikling for alle i Fredericia kommune er vores mål – nu som før, slutter meddelelsen.