Skulpturen Paraplygruppe, som stod på I.P. Jensens Plads tæt på Kolding Å, er anmeldt som stjålet til politiet.

Det var Kommunens driftsmedarbejdere, der fredag morgen i sidste uge opdagede, at skulpturen Paraplygruppe var fjernet fra toppen af springvandet på I. P. Jensens Plads.

’Skulpturen har været en del af bybilledet i Kolding i over 40 år, og vi ærgrer os over, at den er væk, og håber den bliver fundet og kommer på plads igen’, siger kulturkonsulent i by- og Udviklingsforvaltningen Rikke Aakjær Steffensen.

Entrepriseleder Mikkel Arveland-Christensen fra By- og Udviklingsforvaltningen tør ikke med sikkerhed sige, hvordan skulpturen er fjernet. Men noget tyder på, den er blevet brækket af på en eller anden måde, da bolte og skruer fortsat sidder i stenen.

’Da vi kom til stedet fredag morgen, var der også en stor, tung granitskulptur på pladsen, der var væltet, men om der er sammenhæng, ved vi selvsagt ikke’, fortæller Mikkel Arveland-Christensen.

Forskellige placeringer

Paraplygruppe er skabt af sølvsmed Gunnar M. Westman, og har haft en lidt omtumlet tilværelse, før den havnede på sin nuværende placering. Da Paraplygruppe i sin tid blev indkøbt i 1973, blev den opstillet i Slotsgade, hvorefter den i 1981 blev flyttet til toppen af Den Spanske Trappe. Efter et ophold på Staldgården, hvor den blev sat i stand, blev den i 1998 placeret ved Sønderbro Apotek i Søndergade syd. Da den i 2003 blev flyttet til I.P. Jensens Plads, fik den et solidt granitfundament, som samtidig er et springvand. Granitfundamentet er udført af Jørgen Rønnow Micheelsen.

Ved du noget?

Skulpturen blev straks anmeldt stjålet til politiet, og hvis nogen, har set eller hørt noget om den forsvundne skulptur, kan politiet kontaktes ved at ringe 114.