Efter ballade og masseslagsmål i kølvandet på den sidste pokalkamp på Kolding Stadion, vil fodboldklubben Kolding IF gerne flytte kampen med Esbjerg fB til næste dag, men EfB siger nej. Kolding-klubben ønsker at flytte kampen, fordi de ikke kan skaffe vagter nok den 2. september, da disse er hyret til kulturnatten samme dag.

– Her har vi en klub, der faktisk gerne vil tage ansvar og flytte kampen, så den kan spilles med en højere grad af tryghed for publikum og en klub som åbenbart er revnende ligeglad med, hvad der er praktisk muligt. Det synes jeg ikke er i orden, siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen.

Hun er derfor gået til justitsministeren, som netop er gået i gang, sammen med fodboldverdenen, med at se på initiativer for at bekæmpe fodboldvold.

– Jeg vil gerne høre ministerens holdning til den sag. Lige nu drøfter han fodbolduroligheder med aktørerne for at finde løsninger, og det er vores opgave politisk at stille redskaber til rådighed som gør, at vi undgår at havne i sådan en situation, hvor både publikum, vagter og politi risikerer problemer som følge af for lidt personale i en situation, hvor vi før har set det eskalerer.

– Selvfølgelig skal kampen gennemføres. Det er jo kun et spørgsmål om at flytte den en enkelt dag.

Karina Lorentzen har givet Matthias Tesfaye 7 dage til at komme med et svar, og hun håber, der kommer et, der kan hjælpe klubben i Kolding.