Det var med stor sorg, at vi i lokalsamfundet modtog beskeden om, at vores højt skattede fællesareal C-byen i Fredericia er afgået ved døden.

Vi skal ligesom C-byens nærmeste familie, venner og næringsdrivende vænne os til at sige ”C-byen var”, alt for tidligt – alt for meningsløst – alt for politisk. C-byen døde efter et længere politisk sygdomsforløb, hvor Fredericia byråd kom med flere forskellige politiske diagnoser, uigennemsigtige og urealistiske lokalplaner der trods behandlingsgaranti ikke endte ud i et smertefrit sidste tid.

C-byen var ikke en, der gjorde meget væsen af sig, ikke den der fyldte et lokale ud med høje tonelejer eller store armbevægelser, dog var du der altid om tirsdagen, ved krydstogtanløb og på udvalgte dejlige sommeraftener med en fredfyldt atmosfære, hvor byens borgere, anduvende sejlere og autocampere fra havnearealet og alle de der besøgte ”grow your city” byen kunne komme forbi til en snak, en is eller en håndbajer.

Skulle der være fest var du også den trofaste hjælper, der med miniscenen altid slog porten op til hvem der nu lige kom og underholdt.

C-byen nåede at holde 10-års jubilæum i Fredericia Kommune, og mange af C-byens næringsdrivende arbejdede tæt sammen med den øvrige bydel. C-byen vil blive savnet af alle, der har været i dennes nærhed, den vil blive husket og omtalt med et smil på læben.

Mindesammenkomsten blev afholdt 25. september 2022 på C-byens plads, hvor mange af byens borgere var fremmødt. Kunstneren Frank Clifford sang C-Byens svanesang.

Fremover skal: hundelufter, turister, havemennesker, kunstnere, børnehavebørn, musikere, kaffedrikkere, is spiser, håndbajer entusiaster og sjat pissere finde andet opholds sted på det golde areal der fremover vil fremstå som er sørgeligt minde over C-Byen.

C-Byen var en ægte ildsjæl, du hjalp høj som lav, gjorde aldrig forskel på folk, vi mindes dig med stor glæde, du var der altid. Rolig, stabil og nærværende og du vil ligge til ” Lit de parade” til 9. oktober, hvorefter C-Byens rester fjernes.

En sidste hilsen kan afleveres den 27. september kl. 18-21, hvor der er veteranbiler og hygge på havnen.

C-byens nærmeste håber alle møder op og støtter udstillerne på denne sidste dag med havnehygge, som i gamle dage.

På familiens vegne.

Poul Rand