I år skydes 6. Juli-Dagene allerede i gang fredag den 3. juli med Jazz- og Bluesfestival, der for 29. gang fylder byen med glade jazztoner og lækker blues. Den 3. juli åbner festivalen med middag og musik i 6. juliteltet ved Det Bruunske Pakhus. Køb billetter og se det fulde program på Det Bruunske Pakhus’ hjemmeside: www.bruunskepakhus.dk.

H.K.H. Prinsgemalen indvier en ny bronzekanon

Som protektor for Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold har Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen takket ja til at overdrage en ny tre punds bronzekanon til byen den 6. juli kl. 10.00 på Prinsessens Bastion. Bronzekanonen er en ny kopi af en af de historiske kanoner på Fredericia vold og doneres af Augustinus Fonden. Med denne sidste tre punds kanon kommer Prinsessens Bastion til at stå fuldstændig som i 1849.

Fæstningsmarked

Fredericias butikker skruer tiden tilbage og holder ‘Fæstningsmarked’ i forbindelse med 6. Juli-Dagene. Gågaden vil emme af historie og liv med de i alt 51 rustikke boder foran butikkerne, som holder særligt åbent søndag den 5. juli fra kl. 17-21.

6. Juli Sangen
Blandt nyhederne i år er 6. juli Sangen, som synges på Landsoldatpladsen før talen den 6. juli. Sangen er oprindelig skrevet til 100 års festen for udfaldet i 1949 af henholdsvis Carl F. Gormsen, Gormsens Musikforlag og Frode Odderskov, som var overofficiant i Hæren og formand for 6. Juli Komiteen fra 1935-1951. Du kan finde sangteksten i programmet og høre melodien på 6. juli-Dagenes Facebookside:
www.facebook.com/6.juli.

I nattens mulm og mørke – spændende historier fra 1849
Tag vennerne med og nyd et glas vin til en spændende historie om den gang i 1849. Om aftenen den 5. juli er der miniforedrag i Containerbyen på FredericiaC, hvor Museerne i Fredericia fortæller om de danske tropper, der i nattens mulm og mørke blev sejlet over Lillebælt for at angribe fjenden, der belejrede byen 1849. FredericiaC arrangerer samtidig vinsmagning.

Taler i 6. Juli-Dagene

Traditionen tro taler byens æresgæst fra balkonen på Meldahls Rådhus efter fakkeltoget den 5. juli om aftenen. Æresgæsten i år er Anne-Mette Ravn, Managing Director, Hartmanns A/S. Ved Krigergraven taler sognepræst i Christianskirken Elin Skoven. Når processionen når Landsoldaten den 6. juli taler byens borgmester Jacob Bjerregaard og ved Bülows Plads tager regimentschef og garnisonskommandant oberst, Susanne Bach Bager ordet og taler for General Bülow. Vær opmærksom på en ændring i programmet. I stedet for direktør for Statsforvaltningen Helle Haxgart kommer afdelingschef ved Statsforvaltningen Bente Koudal Sørensen og sender en hilsen til Hendes Majestæt Dronningen.

Se hele programmet på www.6juli.dk og følg med og få opdateringer på 6. Juli-Dagenes Facebookside www.facebook.com/6.juli .