En dokumentarist, der har tilknytning til TV2, er kommet i bad standing på Fredericia Kommune, efter han forsøgte at afdække sandheden om kommunes unødvendige pres på en fredericiansk kvinde, der levede i skjul med sin datter for sin ex-mand. Det viser breve fra Fredericia Kommune, som Fredericia Avisen er kommet i besiddelse af.

Den voldsramte kvinde, der har levet i skjul med sin datter flere steder i Danmark, fik tilbage i februar måned et uanmeldt tilsyn fra Fredericia Kommune, da de havde fået et “tip” om, at hun var tilbage i fæstningsbyen. To personer fra kommunen troppede op på adressen, hvor det hele ender med, at kvinden ringer til dokumentaristen, der dækker kvindens sag, da kommunes folk – efter kvindens oplysninger – forsøger at tvinge sig adgang til bopælen uden lovlig grund.

Da dokumentarist ankommer til adressen og videofilmer episoden, flygter de to personer fra kommunen fra stedet, hvor de forsøger at skjule deres ansigter.

Her kunne historien ende, men Fredericia kommune vælger at bremse dokumentaristens journalistisk arbejde, da De påstår, at han har forhindret dem i, at udfører deres arbejde. Journalisten er nemlig partsrepræsentant i kvindens sag, som er en vigtigt del i hans arbejde.

Kommunen ønsker ganske enkelt ikke, at han er viser sig på Rådhuset.

Begrundelsen fra kommunen er, at han (dokumentaristen. Red. ) i forbindelse med overnævnte tilsynsbesøg fra Fredericia Kommune har:… “udsat to medarbejdere fra Fredericia Kommune for chikane i form af at forfølge dem med håndholdt kamera på åben gade og forhindret dem i at udføre deres arbejde”.

En beskyldning, der let kan bortvises, da hele optrinet er optaget på video.

Selvom Fredericia Avisen har mange spørgsmål til Fredericia Kommune om sagen, har De ikke ønsket at medvirke i denne artikel, da de ikke udtaler sig om personsager. Fredericia Kommune har heller ikke anmeldt episoden til politiet, selvom de påstår, at dokumentaristen har forhindret kommunens folk i at udføre deres job.

Men Fredericia Kommune fastholder, at han ikke kan være partsrepræsentant i kvindens sag. En afgørelsen, der ikke engang er blevet sendt til ham selv, men som kommunen skriver til kvinden: ..Det forventer vi du selv gør!

For en god orden skyld skal det oplyses, at Fredericia Kommune har modtaget navnene på alle personerne i artiklen, som Fredericia Avisen har valgt at anonymisere.