Søndag den 16. oktober kl. ca. 20.00 kørte en 27 årig mand fra Kolding ind i gågadesystemet ved Rendebanen og videre ad Søndergade mod syd til Sydbanegade.

Han fortsatte kørslen retur ad Søndergade mod nord til Søndertorv. Herefter gik turen ud på Bredgade, videre ad en sti langs Kolding Å frem til Ålegården og derfra videre til Vestre Ringgade. På den sidste del af strækningen kørte bilen hen over et helleanlæg og kunne derefter ikke køre videre. Manden var kørende i en sort Toyota Aygo og kørte flere gange frem mod rødt lys, over fortov og efter forholdene med høje hastigheder.

Ingen personer kom til skade ved kørslen, men flere fodgængere måtte hurtigt flytte sig, for ikke at blive påkørt.

Føreren af bilen blev i går kl. 12.00 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Han blev varetægtsfængslet i 4 uger for bl.a. overtrædelse af Straffelovens §252 ved at forvolde nærliggende fare for andres liv eller førlighed.

Sydøstjylland Politi beder eventuelle vidner til kørslen – herunder personer, der måtte undvige bilen – om at kontakte politiet på 114. Det er væsentligt, at kørselsforløbet og dets konsekvenser belyses fra de mulige vinkler, som forskellige vidner måtte have haft, til brug for den kommende straffesag.