I de sidste 20 år har FHK og GOG krydset klinger 24 gange i et gældende opgør. De 22 af gangene har de gule fra Sydfyn trukket sig sejrrigt ud. Tre af kampene skiller sig ud historiemæssigt, og et nyt kapitel til opgørene i rækken mellem de to hold bliver skrevet, når holdene mødes søndag eftermiddag.

FHK har blot besejret GOG én gang i de 24 opgør. Det skete tilbage i 2019 i den første ligakamp efter fredericianernes tilbagevenden til håndboldligaen. I en toptændt thansen ARENA lykkedes det FHK at vinde med 33-30 over GOG. Den anden gang, hvor FHK lykkedes med at få point mod GOG, var tilbage den 28. november 2004, hvor en purung Peter Nielsen udlignede til kampens resultat 31-31 på et straffekast. Et lavpunkt i FHK’s ligahistorie blev skrevet, da de to hold mødtes i sæsonpremieren i 2003/04-sæsonen, hvor fredericianerne tabte med uhørte 34-12 på hjemmebane til GOG.

Meget vand er løbet igennem åen siden den septemberdag i 2004. Nu venter et nyt slag i Fredericia, hvor man fra hjemmeholdets side håber at gentage triumfen fra 2019. Det er en kamp, som man stadig mere tilbage på med stolthed i FHK, men der venter en svær opgave, selvom profiler som Torbjørn Bergerud, Viktor Hallgrimsson, Oscar Bergendahl og ikke mindst Mathias Gidsel er fortid på Sydfyn. Det var ventet, at der ville komme en indkøringsperiode for GOG, men det er endnu ikke gået udover pointhøsten i ligaen, hvor det er blevet til fire sejre ud af fire mulige, og vinde de søndagens opgør, vil de være det eneste hold i ligaen med maksimum point.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Undervejs har det ikke været hvem som helst, at GOG har slået. Det er blandt andet blevet til en sejr mod Bjerringbro-Silkeborg, som FHK tabte 25-24 til, og så sent som lørdag eftermiddag tog BSH som det første hold i sæsonen point fra Aalborg. Det sætter GOG’s præstation lidt i relief, at de på trods af en del nye spillere, stadig havde kvalitet nok til at vinde mod midtjyderne, som har vist sig at være en yderst kompetent modstander.

Der hvor FHK kan klynge sig til et håb er, at GOG’s forsvarsspil mildest talt ikke har været prangende. I gennemsnit har de lukket 32,5 mål ind i fire ligakampe. På den anden side har FHK lukket 24 mål ind i gennemsnit. Kigger man på de to holds angreb er der til gengæld også stor forskel. FHK har i gennemsnit lavet 24,5 mål i ligaen, mens det for GOG’s vedkommende er det blevet til 36,25 mål i gennemsnit. Der bliver derfor en kamp i kampen, om hvilket holds præmis kampen i thansen ARENA bliver spillet på.

adp-as.dk

Med GOG’s ikke særligt imponerende forsvar og målmandspræstationer indtil videre kan FHK håbe på, at det bliver en mulighed for at spille en god angrebskamp, hvor udnyttelsesprocenten bliver noget højere end hidtil i sæsonen. I de fleste kampe har FHK spillet sig til store chancer, men der er ganske enkelt blevet brændt for meget. Bliver chancerne omsat til mål, og fortsætter forsvaret på et højt niveau sammen med Thorsten Fries i målet, kan den 25. september 2022 blive dagen, hvor der for FHK skrives en nyt stykke flot håndboldhistorie mod GOG.