Vejle Boldklub blev søndag eftermiddag overmatchet på alle mulige parametre, da FC København kom på besøg og vandt overlegent opgøret 4-0. Det var også Peter Sørensens første kamp som cheftræner for et nedrykningstruet mandskab, og dermed var det heller ikke en drømmestart for ham at starte tilværelsen som cheftræner i klubben med et stort nederlag.

Han mener, at landsholdspausen falder på et godt tidspunkt, da der er mange ting at arbejde med, hvor han især var meget kritisk efter opgøret. Han mener, at FCK var langt bedre, hvilket de er mod mange af holdene i Superligaen. Derudover var hans holds præstation heller ikke god nok til at skrabe point sammen, og således blev det en kombination af en god modstander og en underpræstation ifølge Vejles nye cheftræner.

Han var også selvkritisk efter kampen, hvor han argumenterer for, at han måske var lidt for amitiøs efter at korrigere lidt for meget på for kort tid. I den forbindelse fremhæver han, at man har overvurderet truppens evner til at omstille sig på kort tid, hvilket de ikke har været i stand til. Det er FC København-kampen et godt eksempel på, hvor der ikke skulle mere end et mål til, før Vejle Boldklub blev splittet fra hinanden. Det tyder på, at organisationen ikke er stærk nok, og det kom tydeligt til udtryk i kampens 1.halvleg:

– Første mål gav en kold spand vand i hovedet på os, som vi ikke havde brug for. Derefter begynder de at folde sig godt og grundigt ud, og det bliver vanskeligere for os at gribe opgaven an. Jeg synes, at vi har svært ved at lukke mellemrummene, hvilket er årsagen til, jeg ændrer til en 4-4-2 i pausen, siger Peter Sørensen.

Han mener, at det rød-hvide mandskab ikke var aggressive nok i deres udtryk, og det resulterede i, at FCK kunne dominere kampen, som de ville. Derudover var det en udfordring for ham og trænerteamet, at hver gang de foretog en taktisk ændring, så havde udeholdet et modsvar til det. Det blev derfor svært at sætte en prop i, da Jess Thorups tropper var gode til at finde andre veje til at være farlige på.

Vejle Boldklub er i en spille- og pointkrise, og cheftræneren lægger ikke skjul på, at det er en hård tid for spillerne.

– Det er en hård dag, fordi spillerne er ramte efter at have tabt så mange kampe. Jeg havde bildt dem ind, at jeg kunne gøre en forskel, og det kunne jeg ikke i dag. Jeg må bare erkende, at jeg lavede for mange ændringer, som ikke var indarbejdet godt nok, uddyber Peter Sørensen.

Deres gameplan gik i opløsning, da FCK blev ved med at presse på, og i den forbindelse skulle han ikke have foretaget så mange ændringer. Det er en af de store refleksioner, som cheftræneren gjorde sig efter opgøret, og efterfølgende kiggede han fremad.

– Vi skal have sat tingene bedre sammen, og så skal vi se, om vi kan forløse den mængde talent, som vi har i truppen. Det tror jeg godt, at vi kan, men der er i første omgang brug for stabilitet. I dag havde vi ikke nogle alternativer, hvor vi var oppe mod en bedre modstander.

Han vil bruge den kommende tid til at blive klogere på spillermaterialet samt truppens styrker og svagheder. Det kræver, at han ser spillerne udfolde sig på træningsbanen, da klubben kommer til at gå en hård og udfordrende tid i møde. Det er ingen hemmelighed, at Vejle-mandskabet er kandidater til at rykke ned, og derfor bliver kommende kampe skelsættende for både klubben men også den nye cheftræner.