Ved lørdagens Hjertegalla på TV 2 Charlie donerede gavmilde danskere 31.052.917 kr. til Hjerteforeningen

Ved det stort anlagte tv-show Hjertegalla, der blev sendt lørdag aften kl. 21 på TV 2 Charlie, blev der via donationer fra seere, foreninger og virksomheder indsamlet 31.052.917 kr. til hjertesagen.

Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, er meget taknemmelig for det overvældende resultat:

– Igen i år har danskerne udvist yderst stor opbakning til hjertesagen med de mange flotte donationer i Hjertegalla. Selv om mange i disse tider er presset økonomisk, er der alligevel fundet overskud til at støtte kampen mod hjertesygdom. Det vil jeg gerne sende en dybfølt tak for.

Ved aftenens Hjertegalla, som havde Michèle Bellaiche og Christian Degn i værtsrollerne, var der ud over tre gribende hjerteredder-historier og udlodning af fire biler indslag med en lang række kunstnere som blandt andre Anne Linnet, Fyr og Flamme, Aura og Sys Bjerre. Desuden havde Michèle Bellaiche besøgt fodboldspilleren Christian Eriksen, som har fået indopereret en ICD (hjertestarter, red.) efter sit uhyggelige kollaps under EM-kampen mod Finland i Parken 12. juni sidste år.

Prisen som årets hjerteredder blev vanen tro uddelt, og den gik i år til Helena Suralski og Thomas Andersen, der reddede 12-årige Emma Victoria Krupsdahl, der pludselig faldt om med hjertestop på Horsens Station på vej på skoletur.

Emma har ligesom Christian Eriksen efterfølgende fået indopereret en ICD og er for længst tilbage på såvel skolebænken som fodboldbanen.

De indsamlede penge fra aftenens show, som var det 11. i rækken, går blandt andet til hjerteforskning, forebyggelse og patientstøtte.